Valencia Basket inicia la seua pretemporada guanyant a Castelló (65-83)

28/08/2016

Valencia Basket va començar la pretemporada portant-se la V edició del Trofeu Diputació en imposar-se en la pista del TAU Castelló (65-83) en el seu primer encontre de preparació. L'equip taronja va fer valdre el seu bon inici per a dominar en tot moment i malgrat diversos acostaments locals, la renda mai va baixar dels nou punts en la segona meitat. John Bryant, triat MVP del torneig, va ser el més destacat en el seu primer partit com taronja amb 13 punts i 8 rebots, en un encontre on també van superar la desena d'anotació Oriola (13), Rafa Martínez (12) i Luke Sikma (11).

Pedro Martínez va optar per a començar la pretemporada pel quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i John Bryant. Un dels nouvinguts, l'escorta Joan Sastre va ser l'encarregat d'anotar la primera cistella del projecte taronja 2016-17 i posar el 0-2. John Bryant va agafar el protagonisme ofensiu en les accions posteriors amb tres cistelles seguides per a posar el 3-8 amb tres minuts i mig jugats. Sikma va agafar el testimoni amb altres dues cistelles baix l’anella (3-12 min.6) en un moment de partit en el qual van fer el seu debut taronja Will Thomas, Pierre Oriola i el jove jugador de l'equip EBA Emil Savic, que va eixir en posició de base per les molèsties en el turmell esquerre de Antoine Diot que li van fer ser baixa per al partit per precaució. Savic es va estrenar culminant baix l´anella una estratègia de servei de fons. Borja Arévalo va tallar el parcial en contra de l'equip local, però Rafa Martínez i Oriola des del tir lliure van posar el 5-18. Amb l'entrada en pista de Jankovic, totes les incorporacions ja havien trepitjat el parquet del Ciutat de Castelló abans del final del primer acte. El capità Rafa Martínez va replicar al triple de Durán i un altre triple de Jankovic a la safata d'Arévalo per a deixar el marcador en 10-24 al final del primer acte.

Durán i Álex Herrera van revitalitzar l'ofensiva castellonenca, que va aprofitar un inici un poc dubitatiu en atac de Valencia Basket per a posar el 17-24 amb una safata de Borja Arévalo. Jankovic va trencar la sequera des del tir lliure, i encara que Uclés seguia apretant, un alley-oop llançat per Vives i que va baixar Thomas mantenia l'avantatge taronja en huit punts (19-27 min.13). Un triple d'Arévalo ho va baixar a cinc punts, però Sikma i Sastre no permetien acostar-se més a l'equip local. Un tir lliure i una cistella llunyana de Bryant van ampliar de nou la renda taronja i una cistella per elevació d'Oriola tornava a posar a l'equip visitant per sobre de la desena d'avantatge (25-36 min.17). Jankovic va allargar el parcial fins a un 0-7, però en uns últims compassos d'intercanvi d'errors van portar el partit al descans amb 26-38 en el lluminós.

La segona meitat va començar amb un triple de Rafa Martínez i una cistella lateral de Will Thomas. Malgrat els esforços de Durán i Arévalo, San Emeterio i John Bryant feien créixer de nou l'avantatge taronja amb un parcial d'eixida de 2-9 (28-47 min.24). Cabot va trencar el parcial i va començar una estirada local que els va permetre reduir el seu desavantatge fins als nou punts amb un triple de Durán. Una acció individual de Sastre va trencar el parcial en contra però TAU Castelló seguia trobant l´anella amb facilitat (40-49 min.28). La falta d'encert taronja va permetre a l'equip castellonenc retallar, encara que Joan Sastre va assumir el protagonisme per a anotar, encara que fóra provocant faltes i anant al tir lliure. Una esmaixada després de robatori de Jankovic i els tirs lliures de Sastre i Oriola van activar un poc l'ofensiva taronja, que de nou després de robatori va poder córrer per a acabar un contraatac de llibre amb esmaixada d'Oriola, la qual cosa permetia arribar amb deu minuts per jugar amb avantatge taronja de 43-57.

Oriola va seguir aprofitant els seus minuts en pista amb una bona cistella des de la mitja distància, que junt a un triple de Sikma i una safata en transició de Rafa Martínez col·locava de nou els disset d'avantatge (47-64 min.32). En una mostra de la polivalència de la plantilla, era Jankovic el que dirigia en estos minuts l'ofensiva de l'equip, trobant a Sikma baix l’anella per a posar de nou el +19 taronja. Una falta amb tècnica posterior al propi Sikma va permetre a l'equip local encadenar cinc punts amb un triple de Durán, però Sato i Oriola trobaven l’anella per a avortar l'intent de reacció local malgrat el triple de Sergio Rodríguez. John Bryant després de rebot ofensiu i un triple des de la cantonada de Romain Sato tornaven a disparar la renda visitant (56-75 min.37) encara que Durán des de fora i Herrera seguien agarrant als seus al partit en els últims compassos. Però San Emeterio tenia altres plans i amb un parell d'accions marca de la casa ficava a Valencia Basket amb 16 punts d'avantatge en els últims dos minuts. Sato va regalar alguns detalls de qualitat per a habilitar a Oriola i Vives, que van deixar el marcador final en 65-83.