Triomf des de la defensa davant el Divina Joventut per a acabar el Circuit Movistar (64-49)

04/09/2016

Valencia Basket ha tancat la seua participació en el Circuit Movistar amb un triomf davant el Divina Seguors Joventut (64-49). Després d'una primera part igualada, la millora defensiva taronja en la segona meitat i un protagonisme ofensiu bastant repartit van permetre als homes de Pedro Martínez obrir bretxa i portar-se l’ encontre. De nou John Bryant va ser el màxim anotador de l'equip, amb 13 punts, acompanyat pels 9 punts d'Oriola i San Emeterio. Sikma, amb 8 punts i 10 rebots, va ser el més valorat i el jugador de Valencia Basket cedit en el Joventut, Alberto Abalde, va destacar entre els seus amb 8 punts i 5 rebots.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Vladimir Jankovic, Will Thomas i John Bryant. El partit va començar amb Bryant fent valdre la seua presència en la pintura per a traure un 2+1, però el Divina Seguros Joventut es va aprofitar de les errades en el tir per a aconseguir un parcial de 0-10 amb protagonisme ofensiu dels seus exteriors. Vives des del tir lliure i Oriola van trencar la sequera en atac de l'equip taronja, i després dels primers punts de Abalde, un triple de Jankovic, una cistella d'Oriola i un palmeig de Sikma li van donar la volta al marcador (14-12 min.8). Un 2+1 de Sikma va servir per a retornar el parcial de 10-0 abans de dos triples de Abalde i Sàbat que deixaven el marcador en 17-18 després del primer acte.

El joc entre pivots de la dupla Sikma-Oriola i les segones opcions van posar de nou per davant a un Valencia Basket que tornava a trobar l’anella amb facilitat amb l'entrada en partit de John Bryant (23-18). Vasiliauskas va tornar a fer gala d’un bon canell per a un Divina Seguros Joventut que s'agarrava al partit des del triple. Dos tirs lliures del base lituà de la Penya van posar de nou per davant a l'equip verd-i-negre encara que John Bryant es feia gran per a anotar baix l’anella en tres ocasions seguides i posar de nou per davant a Valencia Basket (29-27, amb 11 punts del center taronja). Thomas va agafar el relleu de Bryant percutint en la pintura, la qual cosa unida a un triple de Jankovic va donar un poc d'aire a Valencia Basket (34-29). Però la Penya va encadenar un parell de bones accions i l’encontre es va anar al descans amb 34-33.

La segona meitat va començar amb un triple de Sato i un altre de Lapornik dins d'una dinàmica inicial d'intercanvi d'errors, de la qual Valencia Basket va eixir primer de la mà de Bryant i un triple del capità Rafa Martínez. La millora de la defensa taronja va permetre ampliar el parcial a un 9-0 amb una transició culminada per Oriola i una cistella de Will Thomas que posaria per primera vegada els dobles dígits en l'avantatge (46-36 min.26). Bogdanovic va trencar el parcial amb un triple des de la cantonada, però la intensitat d'Oriola i la classe de San Emeterio mantenien l'avantatge taronja. La Penya aconseguia anotar des del tir lliure, però una nova acció positiva d'Oriola deixava el partit en 51-42 amb deu minuts per jugar.

Un tir lliure de Sikma i un triple de Sastre van posar el màxim avantatge taronja només començar l'últim acte (55-42). Baix la batuta d'un Diot molt actiu en el matí de hui en la faceta rebotejadora i amb una bona defensa, els minuts queien a favor d'un equip taronja que mantenia l'avantatge estabilitzat entre els onze i els tretze punts. Vives i San Emeterio des del tir lliure van fer créixer la renda davant un Divina Seguros Joventut que no trobava el cèrcol. Els nous errors en atac de l'equip verd-i-negre i un triple de San Emeterio van deixar el partit vist per a sentència (63-46) a dos minuts del final. Un nou triple de Abalde arribava en este cas massa tard i només va servir per a deixar el marcador final en 64-49.