Valencia Basket sua per a tombar al Movistar Estudiantes a Albacete (80-76)

09/09/2016

Valencia Basket va acabar patint per a sumar la seua quarta victòria de la pretemporada en imposar-se al Movistar Estudiantes a Albacete per 80-76. L'equip taronja va jugar una bona primera meitat per a aconseguir una renda significativa, va tindre problemes per a anotar en el tercer quart i va millorar en els dos costats de la pista de la mà de San Emeterio (MVP del torneig) en l'últim acte per a aconseguir un avantatge que li va permetre sobreviure a un parcial de 0-10 a favor de l'equip col·legial. Un triple de Thomas, una pilota furtada que va acabar en cistella de Sastre i l'encert des del tir lliure van decidir en la recta final per a certificar el triomf en este tercer trofeu Feria ACB. Fernando San Emeterio (16 punts i 7 assistències), Will Thomas (11-10) i Pierre Oriola (14 punts) van ser els més destacats per part taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Vladimir Jankovic, Will Thomas i John Bryant. L'equip taronja va entrar fort en partit amb un parcial de 6-0 amb cistelles de Sastre, Thomas i Diot, al que va replicar un encara entonat Page amb un triple. Dues cistelles de Bryant i una altra de Thomas fent-se gran al pal baix van ampliar la renda valenciana fins al 12-5 després dels primers quatre minuts, però Page mantenia als seus amb el seu segon triple de la vesprada. L'anotació seguia arribant per dins amb dues cistelles seguides de Pierre Oriola, que amb un triple des de la cantonada de Jankovic posaria per primera vegada l'avantatge per sobre de la desena (19-8 min.8). Romain Sato va ingressar en el partit a jugar de teòric ala-pivot davant l'absència de Luke Sikma, que va causar baixa per a este encontre per precaució per un esquinç en el turmell dret abans que San Emeterio s'estrenara en el partit amb un triple i Oriola convertira en dos punts una magnífica assistència de Vives (24-10). Cinc punts seguits de Jackson deixaven el marcador en 24-15 al final del primer acte.

Edwin Jackson va despertar ofensivament als seus i els va acostar a set, però Oriola i San Emeterio van tallar el parcial en contra que havia protagonitzat l'escorta internacional francès. Sato i un triple des de la cantonada de Rafa Martínez van ampliar el parcial a 8-0 (32-17 min.13). Cook i un triple de Brizuela van retallar distàncies, però Jankovic i Sastre mantenien el +14 a favor de l'equip taronja a tres minuts per al descans. Alí Traoré va aparèixer en el partit per part col·legial amb dues cistelles seguides, encara que un 2+1 d'Oriola, una cistella de mitja distància de San Emeterio i una transició culminada per Jankovic estiraven la renda taronja fins al 48-30 a un minut de l'intermedi. Diot i San Emeterio van donar resposta al triple de Vicedo i al descans es va arribar amb un marcador de 52-34.

La segona meitat va començar amb l'equip taronja amb dificultats per a anotar davant la millora defensiva del Movistar Estudiantes, mentre l'equip col·legial trobava punts prop de l’anella de Suton i Savané, que van rebaixar l'avantatge taronja fins als onze punts. Thomas es va fabricar la cistella en fade away per a trencar la sequera anotadora i Sastre va anotar des de la mitja distància per a activar un poc la maquinària ofensiva, i malgrat que Wilson agarraven als seus al partit, San Emeterio treia profit dels seus avantatges per a anotar el 58-45 a dos minuts per a acabar el tercer quart. Dues cistelles de Traoré i Jaime Fernández van baixar l'avantatge taronja fins a deixar-la en set punts i un tir lliure de Page després d'una falta amb el temps a zero de Diot ho deixaven en 58-52 amb deu minuts per jugar.

Antoine Diot va ser el primer a anotar en un últim acte de defenses més físiques i intenses, en les quals l'equip taronja va traure avantatge per a generar una altra bona cistella en penetració de Jankovic (62-53). Un entonat Oriola va replicar amb una cistella de dos un altra de Page i San Emeterio amb un 2+1 els punts baix l’anella de Traoré per a retornar la desena d'avantatge a sis minuts per al final. L'entrada en partit de John Bryant va suposar punts immediats i una assistència a San Emeterio per a posar el 71-59. Però Movistar Estudiantes no havia dit la seua última paraula i des de la línia del tir lliure es va col·locar a sis amb tres minuts per jugar. Jackson va furtar la pilota i va assistir a Suton per a posar el 71-67. I una falta ofensiva en el rebot d'Oriola li donava dos tirs a Savané, que en menys de quaranta segons havia reduït l'avantatge de Valencia Basket a dos punts. Will Thomas va donar oxigen a Valencia Basket amb un triple, l’equip taronja va defensar, els àrbitres no van apreciar falta sobre el tir de Thomas i una falta en el rebot va donar dos tirs a Suton per al 74-71 amb el qual es va entrar en l'últim minut. Ni Thomas ni Cook van encertar amb els seus respectius triples i Diot va traure una personal per a no perdonar des de la línia a 21 segons per a acabar (76-71). Jackson es va inventar una acció individual que va acabar amb un 2+1, Oriola va anotar els dos tirs lliures de la falta ràpida sobre ell i Sastre va robar la treta de banda de l'equip col·legial per a acabar en una còmoda safata. La cistella final de Traoré només va servir per a deixar el marcador final en 80-76.