Reacció de mèrit en el Gran Canaria Arena (75-84)

09/10/2016

Valencia Basket va aconseguir la seua segona victòria fora de casa en la Liga Endesa en imposar-se en la pista del Herbalife Gran Canària (75-84) en un encontre que va dominar la major part del temps però en el qual va vore com el seu rival va aguantar totes les estirades fins al definitiu en l'últim quart. Les dobles figures de Luke Sikma (14-10) i la capacitat de resolució de San Emeterio (14 punts) van ser els més destacats en una vesprada en la qual Rafa Martínez va aconseguir els 300 partits de Liga Endesa amb Valencia Basket.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Luke Sikma va anotar les dues primeres cistelles del partit, la qual cosa unida a un triple de Sant Emeterio i dos tirs lliures de Dubljevic van donar el primer avantatge a l'equip taronja (2-9 min.3). Un triple de Rafa va estirar el parcial fins al 0-8 i l'avantatge fins al 2-12, encara que Hendrix va assumir el protagonisme ofensiu i va tallar el parcial. Un triple de Salin va baixar la renda visitant a cinc punts, però des del tir lliure San Emeterio i Rafa Martínez, en el seu partit 300 en Liga Endesa amb Valencia Basket, mantenien el marcador en 7-16. A tres minuts del final del primer acte, i encara amb nou a dalt per a l'equip taronja, es va produir el debut en partit oficial de Joan Sastre. Guillem Vives va assumir el comandament del partit i una assistència seua culminada en cistella per Pierre Oriola portava a Luis Casimiro a parar el partit amb 9-20 en el marcador. Kuric, Oliver i la capacitat intimidatoria de Pasecnics van liderar una reacció groga que els va permetre posar-se a quatre punts, deixant el marcador en el 18-22 que reflectia el marcador al final del primer quart.

Sastre es va estrenar com taronja anotant la primera cistella del segon acte, encara que el joc interior groc va començar a fer-se gran en els dos costats de la pista i Kuric va aprofitar la falta d'encert visitant per a empatar el partit a 24 al pas pel minut 13. Sato va trencar la sequera amb un triple i Dubljevic va trobar a Sikma baix l’anella per a greixar un poc l'ofensiva taronja. Una nova cistella de Sato va posar el 26-31 a quatre minuts del descans. Diot va ampliar amb un 2+0 el parcial a un 2-9, però la defensa per damunt del cèrcol de l'equip canari impedia a Valencia Basket fer més gran la seua renda (28-33 min.17). La connexió Diot-Sikma va parar el bon moment ofensiu de Rabaseda, però Hendrix i Planinic van posar un per damunt als seus. Una cistella sobre la botzina de Diot permetia a Valencia Basket a anar-se guanyant a l'intermedi per 36-37.

O´Neale i McCalebb van posar per davant a l'equip groc per primera vegada en el partit, però Sikma i Rafa Martínez van contenir ràpid eixe bon inici de l'equip local. San Emeterio en una acció individual, un triple de Diot i un contraatac culminat per Sikma van donar un poc d'aire a l'equip taronja (42-48 min.24). La figura de Antoine Diot va emergir en eixe moment per a posar un parcial de 2-10 favorable a l'equip valencià amb un 2+1, encara que els jugadors de pintura de l'equip canari, amb les torres Planinic i Pasecnics junts en el camp, feien mal en el rebot ofensiu i concedien segones opcions als seus tiradors. Dues cistelles seguides de Bojan Dubljevic després d'una bona circulació de pilota portaven a Casimiro a parar el partit amb 47-55. Hendrix va culminar amb dues cistelles seguides la reacció groga però un triple des de la cantonada d'Oriola li va donar resposta. I un altre triple de Sastre va respondre al 2+1 de Pasecnics. En plena eufòria ofensiva, un triple de Kuric deixava el partit en 57-61 amb deu minuts per jugar.

Oriola des del tir lliure i un triple de Guillem Vives van propiciar un bon inici de quart, encara que la joventut groga, amb Rabaseda i Pasecnics també es va fer notar en este inici (61-66 min.32). Vives després de pilota furtada i Sikma després d'un rebot ofensiu mantenien set a dalt a l'equip taronja. I un triple de Sastre portava a Casimiro a parar el partit amb 63-73 a sis i mig per al final del partit. Un triple de Pasecnics va trencar el parcial taronja, però Sato des del tir lliure i la defensa taronja mantenien nou a dalt a l'equip visitant a quatre minuts del final. Una anella passada d'Oriola va col·locar el 66-77 i els tirs lliures de Fernando San Emeterio equilibraven els de McCalebb. Però l'equip groc no estava disposat a deixar-se anar i atacava ràpid per a esprémer els tres minuts que li quedaven amb nou a baix en el marcador. Planinic posava el 71-78 amb dos minuts i mig per a acabar però Dubljevic li va traure personal en l'acció següent i no va fallar des de la línia. Després d'una cistella de San Emeterio en el pal baix que posava el +11, un triple de Báez era l'últim intent dels grocs d'agarrar-se al partit entrant ja en l'últim minut. Però el rebot ofensiu i una nova cistella de San Emeterio van certificar la segona victòria fora de casa del Valencia Basket en Liga Endesa, que va arribar per un marcador de 75-84.