Hapoel es porta un ajustat cara a cara (77-81)

19/10/2016

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Amar’e Stoudemire va anotar la primera cistella del partit, però dues accions consecutives de Fernando San Emeterio van posar prompte per damunt al quadre local. Dos triples seguits del Hapoel i una safata de Dyson van castigar la falta d'encert taronja (4-10 al pas per l'equador del primer quart). Un triple de Dyson va ampliar el parcial en contra a un 0-11 fins que la connexió entre Diot i Oriola ho va parar per a posar el 6-13. Després d'un temps mort de Pedro Martínez, una jugada de cinc punts amb un 2+0 de San Emeterio i un triple de Guillem Vives va encendre l'ofensiva taronja i un altre triple de Rafa Martínez va posar a un al Valencia Basket abans que el primer acte acabara amb 16-20.

Pierre Oriola i Rafa Martínez tractaven de contindre la producció ofensiva de Dyson i Jerrells, i Will Thomas i Vladimir Jankovic des del tir lliure acostaven a Valencia Basket a un punt (26-27). El base Bar Timor va canviar de nou la dinàmica del partit amb cinc punts seguits i va liderar als seus fins a posar-se huit punts a dalt. Dues cistelles seguides de Dubljevic van posar el 30-34 a dos minuts i mig del descans. San Emeterio i Dubljevic equilibraven els punts de Dyson i Stoudemire i l'intercanvi de colps final, amb altres dues canastres de Dubljevic ho deixaven en 36-41 en arribar al descans.

Un triple des de la cantonada de Sam Van Rossom va ser la primera anotació taronja però els exteriors del Hapoel Bank Yahav Jerusalem van tornar a posar als seus huit a dalt. Un 2+1 de Dubljevic va tallar el parcial, però un deslligat Jerrells, un triple de Stoudemire i una safata de Eliyahu van portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 42-54 a sis minuts per al final del tercer quart. Un tir sobre la botzina de Romain Sato va obrir un festival del capità Rafa Martínez (set punts seguits amb el tir lliure d'una tècnica a Stoudemire, una canastra a taula, dos tirs lliures d'una antideportiva sobre ell mateix i la posterior cistella). Quan Pianigiani va parar el partit, el resultat ja era de 51-54 només dos minuts després de l'aturada anterior. Eliyahu va tallar el parcial, però Rafa Martínez mantenia el seu idil·li amb l’anella i va anotar un triple per al deliri d'una Fonteta entregada als seus quan Guillem Vives empatava l’encontre a 56 des del tir lliure. Hapoel es va manejar millor en les següents possessions d'alta tensió, però el capità taronja seguia exercint de salvador, en este cas des del tir lliure, i el partit arribava amb 58-61 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Sato equilibrava el triple del extaronja Peterson i una safata després de robatori de Rafa Martínez i un triple del capità culminaven la remuntada posant el 66-64 a sis minuts i mig del final. Jerrells va dissipar prompte l'alegria taronja amb un altre triple i Dubljevic ho tornava a empatar amb un ganxo. Thomas des de la cantonada posava per davant a l'equip taronja encara que Kinsey canviava una altra vegada el comandament del partit amb un 2+1 de molta dificultat. Kinsey es va convertir en el sustente ofensiu dels seus malgrat els punts de Dubljevic i Diot i Amar’e Stoudemire posava el 74-76 amb un 2+1. Els àrbitres no van apreciar falta sobre l'entrada de Diot i Jerrells va posar quatre a dalt als seus des del tir lliure. Un triple de Antoine Diot posava el 77-78 amb 1:28 per jugar. I Romain Sato va furtar la pilota en l'acció següent. La safata de Diot es va eixir de dins i el triple de Jerrells tampoc va entrar, com tampoc va fer-ho el de Diot. Dyson si va anotar en l'acció individual per a posar el 77-80 amb 17 segons per jugar. Diot i Rafa Martínez van tindre sengles triples per a empatar el partit, però cap d'ells va entrar i Dyson no va perdonar des de la personal per a rematar el partit, que va acabar amb triomf visitant per 77-81.