Un sòlid Valencia Basket es porta la victòria a Santiago (75-92)

23/10/2016

Valencia Basket va aconseguir la seua tercera victòria com a visitant en la Liga Endesa en la pista del Rio Natura Monbús Obradoiro (75-92) en un partit que va dominar des del principi però que no va poder trencar fins a l'últim quart, on onze punts seguits de Antoine Diot van acabar amb la resistència d'un combatiu equip gallec. Bojan Dubljevic, amb 19 punts, Diot amb 15 punts i 6 assistències; i San Emeterio i Sastre, amb 17 de valoració cadascun, van ser els millors en un bon triomf del col·lectiu taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí va anotar la primera cistella del partit i després d'uns primers compassos de tempteig, San Emeterio i Sastre mantenien un lleuger avantatge taronja (4-8 min.3). McConell va assumir el protagonisme ofensiu per a encendre l'ofensiva local, però dues accions positives de Dubljevic i dos tirs lliures de Sastre posaven el 8-15. Un triple de Rafa Martínez, unit a una transició culminada per Pierre Oriola i dos tirs lliures de Guillem Vives van suposar un parcial de 0-7 que va augmentar l'avantatge taronja fins als dotze punts. L'aparició ofensiva del búlgar Rosco Allen deixaria el marcador en 14-22 al final del primer quart.

De la mà dels seus jugadors interiors, Rio Natura Monbus Obradoiro va arribar a posar-se a sis punts, però l'energia de Sato i una cistella oberta de Thomas van ficar a l'equip taronja en el segon quart. Oriola i Dubljevic mantenien l'avantatge visitant en deu punts i Rafa Martínez contestava amb una safata el primer triple gallec, obra de Dulkys (21-30 min.14). El jove Yusta atacava l’anella amb decisió i encert, però un Luke Sikma actiu en els dos cèrcols defensava la desena d'avantatge en un moment de partit d'intercanvi d'errors. El conjunt gallec va despertar primer i va castigar els errors taronja per a baixar a set el seu desavantatge. Sastre i Yusta van intercanviar cistelles fins que un triple de Diot respost per dos tirs lliures de Yusta deixava el marcador en 30-38 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb dos triples de Dulkys als quals Valencia Basket va donar resposta amb un altre triple de Fernando San Emeterio i una anella passada de Sastre. Una bona acció per línia de fons de San Emeterio va posar de nou els nou d'avantatge abans del tercer triple en tres minuts de Dulkys (39-45 min.23). Malgrat l'efervescència ofensiva de l'exterior lituà, Valencia Basket no va perdre el cap i va trobar el cèrcol de la mà de Sikma i San Emeterio per a posar-se de nou deu a dalt. En un inici de segona meitat amb molt més ritme, els bases de tots dos equips generaven avantatges que culminaven els homes interiors. Dubljevic, Allen o Sikma anotaven en posicions franques. Dues cistelles seguides del Obradoiro van trencar la dinàmica d'intercanvi de colps, però de nou van aparèixer Will Thomas amb un triple i Guillem Vives amb una safata després de robatori per a tallar l'intent de reacció gallec (47-58 min.27). Després del temps mort de l'equip local, Pozas i Pustovyi van baixar la renda taronja a set, i malgrat la cistella de mitja distància de Rafa Martínez, l'equip gallec seguia trobant l’anella i una cistella de Yusta deixava el marcador en 55-60 amb deu minuts per jugar.

Un palmeig d'Oriola va ser la primera anotació d'un últim parcial en el qual Rosco Allen va eixir disposat a ficar en el partit als seus i els va acostar a quatre amb un 2+1. A eixe moment delicat va respondre l'equip taronja amb dos triples quasi consecutius de Vives i Antoine Diot, que van donar un poc d'oxigen a l'equip taronja (59-68) a set minuts llargs del final. La cinquena falta d'un Pustovyi que feia mal amb els seus centímetres va vindre seguida per un nou triple i una safata de Diot, que posava de nou els deu d'avantatge. Una bona defensa i el que semblava un mal contraatac i va acabar amb un nou triple de Diot suposaven un total d’onze punts seguits de l'internacional francès que posaven el 63-76 en arribar a l'equador de l'últim acte. Però Rosco Allen s'havia decidit a tirar-se al seu equip en les seues amples esquenes i va assumir la responsabilitat per a fer-ho tot. No obstant açò, l'equip taronja va jugar amb intel·ligència les següents accions i fins i tot va arribar a ampliar el seu avantatge fins als 14 punts mentre els segons seguien caent. Yusta i Rosco Allen van protagonitzar un nou intent local d'agarrar-se al partit però Dubljevic amb quatre punts seguits acabava de manera quasi definitiva amb les opcions locals (67-82 a tres minuts del final). Rafa Martínez, que en este encontre va superar a Rodilla i es va convertir en el segon màxim anotador de la història del Club en Liga Endesa (només té per davant a Brad Branson) va aprofitar els compassos finals per a anotar el seu segon triple del partit, Bojan Dubljevic per a seguir fent créixer la seua estadística i convertir-se en el màxim anotador del partit (19 punts) i Vives i Sikma per a deixar un bonic alley-oop en la retina dels aficionats del Fontes do Sar. Whittington, ben controlat durant tot el partit, va anotar en esta recta final els seus dos triples per a deixar el marcador final en 75-92.