Inaugurada l'exposició fotogràfica que recorre els 30 anys d'història del Valencia Basket

26/10/2016

Valencia Basket ha inaugurat esta vesprada l'exposició fotogràfica que repassa els 30 anys d'història de l'entitat en un acte multitudinari que ha congregat a més de 300 convidats en l'Ateneu Mercantil de València. L'Honorable Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha sigut l'encarregat de tallar la cinta que ha suposat l'obertura d'esta exposició, acompanyat pel director territorial de Bankia, Miguel Capdevila, la presidenta de l'Ateneu Mercantil de València, Carmen de Rosa i el president Vicente Solá i el conseller delegat Paco Raga en representació de València Basket.

 

Després de la inauguració, estos cinc protagonistes han encapçalat la primera visita a l'exposició, acompanyats per la primera plantilla i el cos tècnic de Valencia Basket, així com de l'equip de Liga Femenina 2 i la resta de convidats del món de la política, l'esport, l'empresa, antics jugadors i directius del Club, patrocinadors, mitjans de comunicació, penyistes i aficionats que havien arreplegat la seua invitació per a este esdeveniment.

 

Esta retrospectiva recorre de forma cronològica els 30 anys d'existència de l'entitat taronja a través de 146 fotografies distribuïdes en 41 panells diferents que s'ordenen al voltant d'una pista de bàsquet de parquet que ha sigut instal·lada en l'Ateneu Mercantil per a l'ocasió. L'exposició la completen altres quatre panells explicatius de la història del Club i una sèrie d'objectes històrics que s'han col·locat sobre la pista de bàsquet: els trofeus dels quatre títols que ha aconseguit Valencia Basket en estos 30 anys, quatre equipatges de joc de diferents èpoques de l'entitat i quatre vitrines que arrepleguen altres objectes històrics i periòdics d'època que recorden les principals fites de la història del Club.

 

Des de demà dijous 27 d'octubre i fins al diumenge 13 de novembre, l'exposició estarà oberta en l'Ateneu Mercantil, en el número 18 de la Plaça de l'Ajuntament de València, en horari de 9:00 hores a 22:00 hores. L'accés a l'exposició serà gratuït. Després d'eixa data, l'exposició abandonarà l'Ateneu Mercantil per a recórrer València en altres ubicacions diferents que s'aniran donant a conèixer més endavant.

 

Abans de la visita, l'acte ha començat a les 19:30 hores amb la benvinguda de la presidenta de l'Ateneu Mercantil, Carmen de Rosa, que ha assenyalat que “este edifici és la casa de tots els valencians i és on Valencia Basket se sent representat amb esta gran exposició que hui inaugurem. No m'he pogut resistir a vore-la abans i per descomptat hi ha fotografies que et transporten en el temps. Em captiva i aplaudisc la Cultura de l'Esforç, que abandera no només el Club sinó també la nostra institució. La resposta del Club en tots els seus moments complicats ha sigut l'esforç, eixe amb el qual es van aconseguir els títols. Els convide al fet que disfruten de l'exposició, que és un xicotet trosset del cor del Valencia Basket”

 

Posteriorment, el president de Valencia Basket, Vicente Solá, després d'agrair la seua col·laboració a totes les parts implicades, ha destacat que “l'exposició que hui inaugurem guarda darrere d'estos panells 30 anys d'història, de respecte i de sentiment per un club, una ciutat, una afició i en definitiva, 30 anys d'esforç de molta persones, molts patrocinadors, però d'una manera especial de Fernando i Juan Roig i d'Hortensia Herrero, sense els quals tot açò, i la història que ens queda per escriure, no haguera sigut possible. Hui, en el nostre 30 aniversari, és un bon moment per a posar en valor i agrair el llegat que estan deixant en tota la societat. Des que la pilota va saltar a l'aire per primera vegada el 27 de setembre de 1986 hem aconseguit tres títols europeus i una copa del Rei, un subcampionat de lliga, 3 subcampionats de Copa del Rei i altres 3 subcampionats d'Europa. I la pilota encara està volant a la recerca de més títols i glòries per a la nostra afició i per a la nostra terra. Estem segurs que amb el suport i esforç de tots i dels milers d'aficionats taronja, els èxits continuaràn”

 

Bankia, que està patrocinant totes les activitats de celebració del 30 aniversari del Valencia Basket, és el patrocinador principal d'esta exposició i en nom de l'entitat bancària, el seu director territorial Miguel Capdevila ha destacat que “per a Bankia este és un acte molt important i agraïm al Club que haja optat per un lloc tan meravellós com este per a l'exposició en la qual arrepleguem 30 anys d'història que cal conèixer per a marcar a l'equip tècnic i els jugadors el present i el futur. Per a nosaltres és un plaer acompanyar a Valencia Basket perquè compartim amb ells els valors de la Cultura de l'Esforç, perquè com ells som valencians i ens corresponem amb la seua afició. Els nostres clients fan que siga possible que estiguem ací i també vull fer esment als professionals que treballen en Bankia, que fan possible que puguem ser patrocinadors en el 30 aniversari de Valencia Basket, una cosa de la que estem molt orgullosos”.

 

Esta exposició ha comptat a més amb la inestimable col·laboració de l'arxiu fotogràfic de l'agència EFE, Superdeporte, Las Províncias i Levante-EMV i la del propi Ateneu Mercantil de València.

 

L'Honorable Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha tancat el torn de parlaments per a mostrar “la seua emoció per estar en esta inauguració, que commemora els 30 anys d'existència del Valencia Basket que són d'agrair a tota la família del Valencia Basket, a l'equip masculí, al femení, als equips de base, als patrocinadors i a l'afició que ens ha permès arribar fins a ací. Jo, com a molts de la meua generació, ens vam enganxar al basket amb la Copa del Rei guanyada pel Valencia Basket en 1998. O la final a doble partit amb la qual es va guanyar la primera ULEB Cup en 2003. Històries com esta i el treball de tantísima gent és el que es commemora esta exposició que hui anem a inaugurar. Trenta anys dedicats a una passió, a un esport i a una filosofia. Teniu el reconeixement de ser un dels grans Clubs d'Europa, no només pel palmarès, sinó també pel tipus de Club. Tothom esforçant-se des del seu àmbit per a arribar a ser un exemple de gestió de Club i un exemple de transmissió de valors. És important com s'educa als esportistes més xicotets, perquè València Basket a més d'esport també és educació i és cultura valenciana quan ix a jugar fora de les nostres fronteres. I és per açò que el nostre desig és que seguisca creixent”

 

Després de la primera visita a l'exposició, l'acte ha acabat amb una foto de grup en la pista de bàsquet que s'ha instal·lat en l'Ateneu al costat dels quatre trofeus de l'entitat i amb un vi d'honor durant el qual els convidats han pogut paladejar amb major tranquil·litat totes les joies fotogràfiques i records històrics que s'han reunit en l'Ateneu Mercantil.

 

30 anys en imatges

Les 146 fotografies que componen el catàleg d'esta exhibició recorren els 30 anys d'història del Valencia Basket des dels primers passos del Club en les albors de la temporada 1986-87 fins a la més rabiosa actualitat. Entre eixos dos punts, un recorregut visual per les estrenes, les grans alegries, els títols, els dies per a sentir-se orgullós de l'equip i aprendre. Un trajecte en el qual trobar-se amb els jugadors més significatius de la història del Club i els rivals de major entitat. Tot açò vist a través de les càmeres dels reporters gràfics que han convertit en imatges per al record cadascun dels passos de Valencia Basket fins a aconseguir el seu estat actual.


TAGS: