Sòlid triomf a la Fonteta davant Morabanc Andorra (88-62)

30/10/2016

Valencia Basket va sumar un sòlid triomf en la Fonteta imposant-se al MoraBanc Andorra (88-62) en un encontre en el qual l'equip taronja va dominar el marcador en tot moment i va saber contindre  la capacitat ofensiva del combinat andorrà. Bojan Dubljevic, amb 18 punts, i Rafa Martínez, amb 15, van anar els més destacats en un nou triomf coral.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Dubljevic i San Emeterio van ser els primers a trobar l’anella davant un MoraBanc Andorra que defensava per sobre del cèrcol però que no trobava res en atac fins a una acció individual de Nacho Martín. Cinc punts del montenegrí i una combinació amb l’aler càntabre van donar una primera renda a l'equip taronja (11-4 min.6). El treball baix les anelles de Thomas i el triple d'un San Emeterio encès mantenien l'avantatge taronja en huit punts abans que el primer quart acabara en 16-10.

Quatre punts de Pierre Oriola i un triple del capitá Rafa Martínez van alçar de nou l'avantatge local per sobre de la desena. Slava Kratvsov va fer el seu debut al pas pel minut 14 i en la seua primera acció ofensiva va aconseguir anotar la seua primera cistella després de rebot ofensiu per a posar el 27-14. Un tir lliure de Kravtsov i una cistella des del lateral de Sato van posar una màxima renda de 14 punts, i encara que Albicy i Shermadini la van baixar ràpidament fins a el +10, dos tirs lliures de Rafa Martínez i una safata de fantasia de Diot posaven el 34-20 a tres minuts per al descans. Burjanadze i un triple de Walker van acostar a l'equip andorrà però una nova cistella després de rebot ofensiu de Kravtsov manava el partit al descans amb 38-27 en el marcador.

Van Rossom i San Emeterio van començar el quart anotant per part de l'equip taronja, encara que van trobar la rèplica d'un triple de Jelinek i una safata de Martín. En un permanent intercanvi de xicotets parcials, dues cistelles seguides de Dubljevic van trobar la rèplica de dos encerts de Shermadini i Jelinek (47-38 min.26). Bojan Dubljevic, amb una exhibició de joc en el pal baix anotava una cistella i un 2+1, la qual cosa unida a un triple de Thomas va posar el 55-40 a minut i mig per al final de la tercer quart. Rafa Martínez i Pierre Oriola des del tir lliure ho deixaven en 59-42 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Will Thomas posaria per primera vegada la vintena d'avantatge i Valencia Basket va mantindre eixe avantatge amb un triple d'Oriola i una cistella de Diot malgrat els esforços d'un Burjanadze que es multiplicava perquè el seu equip no se soltara definitivament del partit. Huit punts seguits de Rafa Martínez van respondre a un triple de Walker i un 3+1 de Albicy, per la qual cosa l'encert exterior del quadre visitant no va tindre incidència en el marcador i València Basket seguia manat de 20 a quatre minuts del final (75-55). L'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador liderat per l'energia d'un Pierre Oriola que va realitzar el seu millor partit com taronja i va anotar 17 punts. Kravtsov va tornar a la pista per a agafar ritme i fer notar la seua presència en els dos cèrcols en els compassos finals del partit que va acabar amb un marcador de 88-62.