Pas de gegant en Krasnodar per a tancar la primera volta en la 7Days Eurocup (64-73)

09/11/2016

Valencia Basket va sumar una important victòria en la pista del Lokomotiv Kuban Krasnodar (64-73) que li permet tancar la primera volta de la fase de grups de la 7DAYS Eurocup amb tres triomfs. En un encontre igualat, l'equip taronja va obrir bretxa en el tercer quart des de la defensa i va saber aguantar en l'últim parcial per a tancar el partit. En el primer partit sense Bojan Dubljevic, Will Thomas (15-10) i Slava Kravtsov (11-9) van ser els jugadors més destacats.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Slava Kravtsov. L'ucraïnès es va estrenar com a titular en l'equip taronja anotant les dues primeres cistelles de l'equip després de rebot ofensiu. Els tirs lliures de Van Rossom i San Emeterio i una cistella de mitja distància de Will Thomas van donar una xicoteta renda a l'equip taronja (3-11 min.4). Malgrat els esforços de Will Thomas, huit punts seguits de Taylor Rochestie van reactivar l'ofensiva russa fins a acostar-se a tres punts fins a un 2+1 de Van Rossom per al 10-16. La dupla formada per Janning i Rochestie va mantindre la reacció russa i tres tirs lliures del base nord-americà amb passaport montenegrí va empatar el partit a 17, resultat amb en el qual es va arribar al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un parcial de 0-6 amb un triple de Vives, un alley-oop baixat per Sikma i un tir lliure d'Oriola que va tallar Zubkov. Rochestie va tornar a eixir al rescat dels seus amb dos triples consecutius (18 punts en els seus primers nou minuts en pista) per a empatar el partit a 25. Kevin Jones va posar per primera vegada per davant a l'equip local, encara que els punts de Thomas i un triple de Sam Van Rossom equilibraven l'anotació d'un deslligat Rochestie (31-31 min.17). Mardy Collins va estar un punt millor que Will Thomas en la recta final perquè el partit arribara a l'intermedi amb un resultat de 34-33.

La primera entrada en partit de Antoine Diot li va donar molta energia a l'equip taronja en l'inici d'esta segona meitat amb una assistència per al triple de Sastre i una cistella després de robatori del propi base francés. Una cistella de Kravtsov va suposar un parcial d'eixida de 0-7, i malgrat que ho va tallar Zubkov, un triple de San Emeterio va posar el 36-43. Mardy Collins va assumir la responsabilitat de ficar als seus en partit amb dues cistelles seguides encara que Diot amb una bona acció individual i un tir lliure de Kravtsov posaven el +6 al pas per l'equador del tercer quart. Quatre punts de Pierre Oriola van posar el 42-50 i Will Thomas equilibrava els punts de Vougioukas. La defensa taronja va mantindre la seua bona línia del quart fins al final i dos tirs lliures de Rafa Martínez va posar per primera vegada la desena d'avantatge. No obstant açò, un triple des de la seua pròpia línia de tir lliure de Broekhoff deixava el marcador en 47-54 amb deu minuts per jugar.

L'ucraïnès Kravtsov s'encarregava d'anotar quatre punts en els primers compassos del quart per a defensar la renda visitant en set punts malgrat l'encert de Collins i Zubkov. Antoine Diot va agafar el testimoni ofensiu en un moment de partit en el qual Mardy Collins va assumir per complet la parcel·la ofensiva del seu equip. Quan Rochestie i Baburin se li van unir amb una cistella cadascun, la diferència es va reduir fins al 59-60. En eixe moment delicat, Valencia Basket va atacar amb calma i va trobar a San Emeterio per a anotar el triple i donar-li un poc d'aire a l'equip taronja (59-63 amb quatre minuts per jugar). Un Will Thomas molt actiu en el rebot ofensiu feia mal en un partit que es va quedar ancorat en tres punts d'avantatge per a Valencia Basket durant diverses possessions fins que Antoine Diot va anotar de mitja distància per al 61-66 a minut i mig del final. La defensa va recuperar la següent pilota i Sastre es va anar a l’anella per a anotar la safata i posar el +7. Un robatori de pilota que va acabar amb una còmoda esmaixada de Thomas va ser el tancament definitiu a un partit que va acabar amb un resultat de 64-73.