Solidesa, victòria i classificats per al Top16 (60-86)

16/11/2016

Valencia Basket va segellar matemàticament el seu passe al Top 16 de la 7DAYS Eurocup amb un excel·lent exercici defensiu per a portar-se el triomf en la pista del ratiopharm Ulm (60-86). L'equip valencià va dominar amb claredat des del 0-11 inicial i va respondre amb un altre ampli parcial a l'intent de remuntada alemany en l'últim quart per a assegurar el quart triomf en la competició europea i mantindre el liderat provisional del grup D. Fernando San Emeterio (19 punts), Romain Sato (14-9) i Slava Kravtsov (12-9) van liderar en atac un treballat triomf del col·lectiu.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Romain Sato, Luke Sikma i Slava Kravtsov. El pivot ucraïnés va imposar el seu avantatge físic en els dos costats de la pista en els primers compassos per a anotar la primera cistella, la qual cosa unida a un triple de Sikma, quatre punts de Sato i dos tirs lliures de Guillem Vives van permetre un 0-11 d'eixida abans de complir-se els primers tres minuts. La defensa taronja va mantindre l’anella tancada durant un parell de minuts més, abans del triple de Braun, però no va trobar encert per a engrandir el seu avantatge. Si ho va fer després de la primera cistella alemanya, amb un Sato encertat (9 punts en el primer quart) des de la mitja i la llarga distància (6-16 min.7). Braun i Gunther van encertar des del triple, però també ho va fer Joan Sastre per a mantenir la desena d'avantatge. Thomas i Rafa Martínez van posar una renda de +15 a un minut del final, que es va mantindre amb el 9-24 amb el qual va acabar el primer acte.

Braun va anotar la primera cistella de dos de l'equip alemany en l'inici del segon acte amb un 2+1 al que va respondre San Emeterio amb una acció marca de la casa. L'encert exterior i un 2+1 de Morgan van permetre a l'equip alemany retallar el seu desavantatge a huit punts abans que el capità Rafa Martínez clavara un triple des de la cantonada (18-29 min.13). ratiopharm Ulm seguia penalitzant amb accions de cistella més addicional i va frenar l'ofensiva taronja per a posar-se a sis abans d'un nou triple valencià, en este cas obra de Sastre per al 23-32 al pas per l'equador del segon quart. Vives i San Emeterio van mantenir des del tir lliure la renda per sobre dels deu punts i malgrat l'encert de Babb, l’aler càntabre va encadenar altres dos cistelles amb el seu segell personal per a posar el 28-40. Kravtsov es va carregar de faltes i se’n anà a la banqueta però Oriola li va agafar el testimoni en les tasques d'intimidació i San Emeterio seguia amb el seu particular idil·li amb l’anella ficant un triple. Günther va poder generar un poc de joc i Morgan es beneficiava per a anotar des del tir lliure però San Eme va seguir al seu, ara amb una safata per a encadenar onze punts consecutius, precisament la renda valenciana al descans, al que es va arribar amb un marcador de 34-45.

Slava Kravstov va tornar a fer-se l’amo del partit en les dos anelles en l'inici del tercer acte i amb cinc punts seguits va tornar a augmentar la renda taronja, que després d'un triple de Sato es va posar en 36-53 al pas pel minut 23. Malgrat el temps mort sol·licitat per Liebenauth, l'equip taronja va estirar el seu avantatge fins als 21 punts amb un parcial d'eixida de quart de 2-12. Sato i Oriola seguien anotant per a fer més gran la ferida, i encara que l'equip alemany va aconseguir contenir un poc l'hemorràgia amb dos triples de Braun i Hobbs, Oriola i Sikma trobaven el cèrcol amb facilitat per a mantindre els vint d'avantatge a dos minuts del final del tercer acte (44-64). El conjunt alemany va seguir tirant d'orgull i d'encert exterior per a no soltar-se definitivament, però un triple de Rafa Martínez deixava el marcador en 49-67 amb deu minuts per jugar.

Ratiopharm Ulm no estava disposat a caure en la seua casa sense lluitar i va castigar les pèrdues de Valencia Basket en l'inici de l'últim quart per a retallar l'avantatge taronja fins als deu punts amb set minuts per jugar. La defensa taronja va millorar després d'un temps mort de Pedro Martínez i San Emeterio va despertar a l'equip taronja amb un triple. Kravtsov i Guillem Vives van retornar la renda a un 57-73 només un minut i mig després. Una nova cistella de Slava Kravtsov va retornar a l'equip alemany el parcial i un triple de San Emeterio ho va ampliar a un 0-11. La defensa va avortar definitivament l'intent de remuntada local amb un +21 del Valencia Basket a poc més de tres minuts del final. Els homes de Pedro Martínez no van alçar el peu del pedal de la defensa fins a la botzina final i Pierre Oriola va aprofitar per a seguir fent mal en atac en un partit que va acabar amb un marcador de 60-86.