Remuntada incompleta a Badalona (86-84)

19/11/2016

Valencia Basket no va poder culminar la remuntada protagonitzada en l'últim quart en la pista del Divina Seguros Joventut (86-84). L'equip taronja va arribar a tindre un llançament triple final d’Antoine Diot que podria haver canviat la sort del partit, però el tir no va entrar. Després d'una primera part igualada, la Penya va aconseguir un avantatge en el tercer quart que va saber aguantar en els últims minuts amb l'encert dels seus exteriors malgrat el creixement final d'un equip taronja liderat per Kravtsov (23 punts i 7 rebots) i Antoine Diot (14 punts).

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Romain Sato, Luke Sikma i Slava Kravtsov. Diot, amb cinc punts en l'inici, i Sastre van atacar el cèrcol amb encert en els primers minuts, encara que l'equip verd-i-negre va trobar també punts en la pintura en un inici igualat. Dos triples seguits de Bogdanovic van posar per primera vegada per davant a la Penya (14-11 min.5). L'intercanvi de triples entre Diot i Sàbat mantenia per damunt a l'equip local, amb Kravtsov fent mal en la pintura i Vives anotant la safata per a tornar a posar per davant a l'equip taronja (17-18). Abalde va tornar a donar-li la volta al marcador i la segona falta de Kravtsov va obligar a un Pierre Oriola amb molèsties en el aductor dret a entrar en el partit. Vasiliauskas va posar +5 al Joventut, però Vives i un triple de Rafa Martínez van empatar el partit a 23 al final del primer quart.

Les defenses van millorar en l'inici del segon acte, amb Kravtsov fent-se gran en les dos anelles i un triple de Rafa Martínez i una esmaixada de Slava tornaven a posar per davant a l'equip taronja (25-28 min.13). La tornada de Sàbat i Bogdanovic, que va anotar un triple només eixir, va reactivar l'atac local però un Rafa Martínez encertat des de més enllà de l'arc mantenia per damunt a Valencia Basket. En un encontre d'intercanvi de parcials curts, Bogdanovic i Jordan primer i Sikma i Sastre després van canviar el liderat en el marcador (33-35 min.17). Pierre Oriola i Sikma amb un palmeig al tir lliure de Rafa Martínez i dos tirs lliures de Diot mantenien per davant a l'equipe visitant, encara que els interiors verd-i-negres seguien anotant amb facilitat i un triple de Abalde va empatar de nou el partit, a 42 en este cas. Una cistella de mitja distància de Sikma i dos tirs lliures de Vasiliauskas deixaven el marcador en 44-44 en arribar al descans.

Tots dos equips van eixir alguna cosa freds després de l'intermedi, amb els dos cincs (Kravtsov i Jordan) encenent els atacs de tots dos equips. El pivot ucraïnés va aglutinar la producció ofensiva taronja en els primers minuts fins que un tir obert de Sastre va posar el 48-50. Sàbat va liderar una reacció local que va tallar San Emeterio per a retornar-li la igualtat al partit. Gielo i Sàbat es van combinar per a posar cinc a dalt a l'equip local, amb Will Thomas apareixent en atac per a subjectar la diferència, encara que un triple de Vidal va posar el 62-56. Vives i Kravtsov van anotar, però un nou triple de Vasiliauskas va posar el 67-60 amb el qual es va arribar al final del tercer acte.

Un Kravtsov carregat d'energia en els dos costats es convertia en el referent ofensiu, amb Abalde donant-li la rèplica. Un triple de Sastre va acostar a quatre a l'equip taronja encara que Vidal s'encarregava de mantindre l'avantatge verdinegra amb una safata en transició. Kravtsov anotant el seu primer tir lliure, un ganxo de Thomas i dos tirs lliures de Diot van posar el 73-72 a cinc minuts per al final, encara que Jordan va respondre amb un 2+0. Diot va anotar des de la personal, però Jordan i Vidal, també des de la línia van posar el 78-74. Kravtsov va aconseguir la seua cinquena esmaixada i Sàbat va anotar els dos des del tir lliure. El Divina Segurs Joventut buscava portar a Kravtsov al tir lliure amb faltes dures, encara que l'ucraïnès va anotar els dos per al 80-78 a dos minuts del final. Abalde va anotar des de la mitja distància i Thomas a la segona després del rebot ofensiu. Després de la defensa, Sastre no va poder anotar el triple que li haguera donat la volta al marcador i Sàbat va traure falta en la penetració per a anotar els dos tirs lliures (84-80 a 51 segons per al final). Thomas va anotar després de rebot ofensiu però Vidal també va anotar des de la mitja distància per a mantenir quatre a dalt al seu equip. Kravtsov va anotar els seus dos tirs lliures, Diot va robar el servei de banda i Valencia Basket va tindre una última opció amb 1’9 segons, però Antoine Diot va fallar el triple que haguera suposat la victòria per a deixar el marcador final en 86-84.