Victòria i escalada fins al segon lloc (74-58)

18/12/2016

Valencia Basket es va portar el duel directe per la segona plaça que es jugava en la Fonteta en imposar-se al Iberostar Tenerife per 74-58 en el que suposa la setena victòria consecutiva per als homes de Pedro Martínez. L'equip taronja va dominar amb autoritat des del principi de la mà d'un Diot màgic (14 punts) i va tallar l'intent de reacció visitant en l'últim quart amb Oriola (12 punts) convertint en or les passades de San Emeterio. Valencia Basket arriba a l'aturada nadalenca com a segon del campionat nacional amb un balanç de 9 triomfs i 3 derrotes.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Romain Sato, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Rafa Martínez i Antoine Diot van obrir el marcador amb dos tirs des de la mitja distància i un altre encert de Sato van suposar un parcial d'eixida de 6-0. San Miguel i Doornekamp van endollar l'atac aurinegre, però un Antoine Diot de dolç mantenia l'avantatge local en arribar a l'equador del primer acte (11-4). Thomas i quatre punts seguits de Vives van ampliar la renda taronja fins al 17-6 i San Emeterio i Sikma van equilibrar el triple de Grigonis per a deixar el marcador en 21-11.

València Basket va eixir fort després de l'aturada amb dues cistelles de San Emeterio, un alley-oop llançat per Vives i baixat per Sikma i una safata del propi Vives que van obligar a Vidorreta a parar el partit amb 29-13 al pas pel minut 14. La bona defensa taronja va mantindre a l'equip aurinegre en dos punts en els primers cinc minuts del segon acte, en el qual Valencia Basket va arribar a tindre avantatges de fins a 18 punts, i malgrat que Doornekamp i Abromaitis van aconseguir anotar prop de cistella, un triple de Sastre i una esmaixada en transició d'Oriola, unida a l'encert després del seu propi rebot de Diot, manaven el partit a l'intermedi amb 38-19.

Dubljevic i Fran Vázquez van protagonitzar un bonic duel en l'inici de la segona part, al que es va unir Grigonis amb un triple per a baixar la renda local abans que Diot i Thomas enxufaren des de la llarga distància per a posar el 47-27. Un Rafa Martínez infalible en el tir després de bot i la contundència de Kravtsov mantenien l'avantatge local malgrat que Iberostar Tenerife va trobar diverses vies d'anotació amb Piñero i Bogris i especialment amb un Grigonis inspirat. Però Antoine Diot seguia tocat per una vareta i convertia en punts tot el que tocava fóra anotant o assistint per a anar-se al banc entre aplaudiments amb 58-37 en el marcador. Bassas i White van donar una estirada favorable al conjunt laguner per a deixar el marcador en 60-43 amb deu minuts per jugar.

València Basket va entrar en una fase de falta d'encert que va aprofitar Ferran Bassas per a fer mal amb la seua velocitat i Will Hanley per a baixar a onze el desavantatge visitant amb un 2+1, la qual cosa va portar a Pedro Martínez a parar el partit. Oriola va trencar el parcial en contra amb dues cistelles consecutives i la defensa taronja va recuperar la intensitat amb l'entrada de Thomas, i encara que White i Hanley es trobaven per a anotar, de nou la xicoteta societat formada per San Emeterio i Oriola culminava amb altres dues cistelles de l'interior català per a anotar huit punts seguits que deixaven el partit encarrilat a tres minuts del final (70-52). Els compassos finals van servir perquè Oriola seguira augmentant la seua anotació i perquè Dubljevic seguira agafant ritme per a acabar el partit en 74-58.