Un gran Rice avorta la reacció en el Palau (94-82)

27/12/2016

Valencia Basket va vore trencada la seua bona ratxa de resultats en la Liga Endesa en caure derrotat en la pista del FC Barcelona Lassa (94-82) en un encontre en el qual l'equip taronja es va refer d'una dolenta primera meitat per a posar-se a tres punts en el tercer quart abans que quatre triples en dos minuts de Tyrese Rice dinamitaren el partit. Rafa Martínez i Luke Sikma, amb 15 punts cadascun, van ser els millors per part de l'equip taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Romain Sato, Luke Sikma i Slava Kravtsov. Un triple del base francés va ser la primera anotació de l'equip taronja i van ser cinc punts de Diot van equilibrar el bon inici ofensiu de Navarro i Rice. Romain Sato va agafar el testimoni ofensiu de Diot i cinc punts consecutius de Rafa Martínez van posar per davant a l'equip taronja (11-14 min.6). Navarro i Doellman amb dos triples consecutius van obrir un parcial en contra que va arribar a posar a l'equip català set a dalt amb dues cistelles seguides de Dorsey. Dubljevic va trencar el parcial activant l'ofensiva taronja amb dos tirs lliures i un ganxo, encara que una cistella després de rebot ofensiu de Doellman va posar el 25-20 al final del primer acte.

Altres dos tirs lliures de Dubljevic van posar de nou a tres a l'equip taronja, però el FC Barcelona va castigar la falta d'encert ofensiu de l'equip taronja per a posar el 31-22 després d'un ganxo de Tomic. La millora defensiva de l'equip taronja i un 2+1 i un ganxo de Will Thomas sobre la defensa de Vezenkov van ficar de nou a Valencia Basket en partit (31-27 min.16). Renfroe i Tomic van anotar per al FC Barcelona, i encara que Thomas seguia traient avantatge en el pal baix, un triple de Oleson i una antiesportiva sobre l'escorta d'Alaska que va acabar amb triple de Rice disparava l'avantatge local (42-29) just abans d'arribar al descans amb 44-30.

La segona meitat va començar amb un triple i un palmeig de Luke Sikma i després d'una tècnica a Bartzokas un tir lliure de Rafa i un alley-oop baixat per Sikma posava el 46-38 després de dos minuts i mig de tercer acte. Tomic i Claver van trencar el parcial, però San Emeterio mantenia encesa l'ofensiva taronja amb quatre punts consecutius. L'energia de Sikma mantenia a Valencia  Basket davant un FC Barcelona Lassa que va començar a atacar còmode, i una passada bombejada en transició que va culminar Diot tornava a posar huit a baix a l'equip taronja (54-46 min.25). Thomas, Sastre i quatre punts de San Emeterio van baixar el desavantatge a cinc punts a tres minuts per al final del tercer quart. I un alley-oop baixat per Kravtsov col·locava el 59-56 abans de dos triples seguits de Tyrese Rice que van trencar la bona dinàmica taronja. Will Thomas va anotar els dos des de la personal, però un nou triple de Doellman i el tercer triple de Rice en dos minuts deixava el marcador en 71-58 amb deu minuts per jugar.

Rice amb un nou triple res més començar l'última cambra i un altre encert des de l'exterior de Oleson seguien castigant a un València Basket que amb prou faenes trobava encert en una transició culminada per Sastre. El setè triple de Rice va posar vint a dalt a l'equip blaugrana, però València Basket no es va voler soltar del partit i va tractar de reduir el seu desavantatge amb els punts des de la personal de Rafa Martínez i Bojan Dubljevic. L'energia de Rafa Martínez i Sikma va reduir el desavantatge obligant a Bartzokas a parar el partit amb 84-71 a quatre minuts del final. Navarro va desembossar l'atac dels seus amb tres canastres seguides i l'equip blaugrana va acabar anotant amb facilitat amb la rèplica de Van Rossom, Sikma i un triple de Rafa Martínez en els compassos finals per a un partit que va acabar amb un marcador de 94-82.