Remuntada i rumb a la #CopaACB com a caps de sèrie (93-85)

15/01/2017

Valencia Basket va certificar la seua condició de cap de sèrie per al sorteig de emparellaments de la Copa del Rei després d'imposar-se al Movistar Estudiants per 93-85. El quadre taronja va dominar en l'inici, es va refer en el tercer quart d'un mal segon període i va aconseguir un avantatge de deu punts que va defensar en l'últim acte per a sumar el 12º triomf de la primera volta. Dubljevic amb 17 punts i San Emeterio amb 15 van ser els més destacats, encara que en els moments finals, l'encert exterior de Sam Van Rossom va ser clau. L'equip taronja no va poder comptar amb Pierre Oriola, baixa d'última hora per un procés gripal.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. L'encert inicial de l’aler càntabre i la classe baix els cèrcols de Dubljevic van contindre els punts del millor anotador de la Lliga, Edwin Jackson, que anotava tot el que ficaven els seus. Un triple i una canastra baix l’anella de Sikma van donar el primer avantatge a l'equip taronja (12-5) i malgrat el triple de Cook, un 2+1 de Dubljevic mantenien en set la renda local. San Emeterio i Diot van ampliar l'avantatge malgrat els esforços de Jackson a aglutinar el joc ofensiu dels col·legials, encara que quan se li va unir Vicedo amb un triple va posar el 19-13. Dues esmaixades de Kravtsov van posar per primera vegada la desena d'avantatge i Sato i Vives amb accions individuals van equilibrar els encerts de Cook i Traoré. No obstant açò, Movistar Estudiantes va castigar els errors de Valencia Basket per a aconseguir dues cistelles de Jackson per a parar el marcador en 27-22 al final del primer acte.

Darío Brizuela va assumir la responsabilitat ofensiva dels seus en l'inici de quart per a baixar el desavantatge col·legial a tres, encara que Dubljevic i Sato amb un triple mantenien per damunt al conjunt local (32-26 min.12). Wilson i Brizuela van seguir castigant les pèrdues locals per a acostar-se a un punt i Grimau va empatar el partit a 34 des del tir lliure. Sam Van Rossom va trencar el parcial però un triple de Page posaria per damunt als col·legials per primera vegada en el partit. Movistar Estudiantes va arribar a manar per quatre punts amb el 37-41, encara que Kravtsov i San Emeterio van empatar el partit. Un triple de Suton va manar el partit a l'intermedi amb 41-44.

La segona meitat va començar amb un 2+1 de Sikma i malgrat la cistella de Traoré, un triple de Sastre va tornar a posar per damunt a l'equip local. Vicedo i l'encert exterior de Suton mantenien per damunt als col·legials, però Fernando San Emeterio es va tirar l'equip a l'esquena per a equilibrar el partit i Sastre després de robatori tornava a posar a dalt als de casa (53-51 min.24). Sikma va irrompre en el partit per a anotar a passada de Diot o robar una pilota que habilitava la safata en transició de San Emeterio per al 57-53. L'equip taronja va apretar l El segon triple seguit de Van Rossom contrarestava el de Suton i Dubljevic i Sato els punts de Grimau i Wilson per a mantenir el +10 amb cinc minuts i mitjà per jugar (81-71).es dents en defensa i amb els punts de Diot o Dubljevic després d'una preciosa assistència de San Emeterio per a posar-se sis a dalt i portar a Maldonado a parar el partit amb 61-55. Un triple del capità Rafa Martínez i un ganxo de Luke Sikma contrarestaven la omnipresencia d'un Edwin Jackson que no parava de provocar personals als exteriors taronja i d'un Suton que va anotar dues cistelles per a baixar a cinc la renda local. Sastre i Rafa Martínez responien al triple de Jackson i Kravtsov culminava amb encert les pilotes que li col·locaven els companys i un triple de Van Rossom posaven el 74-64 amb deu minuts per jugar.

El segon triple seguit de Van Rossom contrarestava el de Suton i Dubljevic i Sato els punts de Grimau i Wilson per a mantenir el +10 amb cinc minuts i mig per jugar (81-71). La bona aportació de Sato en estos minuts va trobar la rèplica de Suton i Wilson, encara que una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic mantenia la desena d'avantatge a tres i mig del final. Wilson va assumir la responsabilitat ofensiva en el costat col·legial però les amples esquenes de Dubljevic s'inventava els punts baix l’anella per a mantindre l'avantatge fix en els deu punts. Jackson i Wilson després de robar la pilota van acostar a sis als seus però Valencia Basket va robar la pilota en l'acció col·legial per a acostar-se encara més i va aconseguir anotar de la mà de Dubljevic i un triple de Van Rossom que va tancar definitivament el partit, que va acabar amb un resultat final de 93-85.