One Team V, Setmana VII: Del no-res al tot, i amb tu

19/01/2017

En la sèptima sessió de la quinta edició de l'One Team, és el moment de conéixer un acostament al bàsquet que unix amistat i valors, coneixem la història de Juliana i María José, que de no agradar-los el bàsquet, i gràcies a l'ambient del Projecte hedra i l'One Team, ara esperen que arribe cada dijous per a aportar el seu granit d'arena en el bàsquet.

 

No tot el món té per què enamorar-se del bàsquet a primera vista, "el primer dia que vaig vindre, m'espantava un muntó perquè en la meua vida havia tocat un baló de bàsquet i mare meua", assegura María José. En el cas de Juliana, encara va més enllà, "quan vaig jugar la primera vegada, vaig caure intentant tirar la pilota, i ja no em va agradar, no vaig voler tornar més, és un esport que abans no m'agradava molt, però ara m'encanta".

 

Tot va canviar amb el Projecte Hedra i l'One Team. Una altra forma d'acostar-se al basket, i ho van fer connectant des del dia u. "Jo no coneixia a ningú al principi, i també era el seu primer any, i comencem a ser amigues", recorda Juliana, "està al meu costat sempre, mai es rendix, encara que se li done malament o bé ", somriu al parlar de María José. "Ella m'ha recolzat molt, i quan tirava i no encistellava em deia que a poc a poc les coses m'anirien eixint", replica María José. Van passar a ser un equip.

 

I d'ací d'ara en avant, a disfrutar. "Ací fem un gran equip, podem jugar junts", reconeix Juliana mirant tots els seus companys. María José assentix, "pensàvem que seria tot seriós, formal i estricte, i que va, és una aventura inoblidable, no hi ha paraules, vindria tots els dies a jugar, perquè motiva".

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte "One Team V" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dijous des de demà 10 de novembre a la vesprada fins als primers dies del mes de febrer. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupen personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Van Rossom i Sikma, ambaixadors One Team

Dins del desenvolupament d'este projecte amb Caritas, està planificada per al mes de gener l'habitual visita dels Ambaixadors One Team per a participar durant una vesprada en una sessió d'entrenament amb els jóvens que atendran les sessions del programa. Per quarta temporada i implicat en este projecte des del principi, el segon capità Sam Van Rossom es manté com "One Team Ambassador". Repetix com el seu company de viatge l'ala-pívot Luke Sikma, que continuarà mantenint esta tasca de representar al València Basket dins del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball.

TAGS: