A la #CopaTaronja17 després de guanyar al FCB Lassa (67-76)

18/02/2017

València Basket es fica a la final de la Copa del Rei 2017 després d'imposar-se al FCB Lassa per 67 a 76 en una actuació coral. El partit, va tindre com punt d'inflexió el tercer quart amb un parcial de 13-30 en el qual van sobresortir en l'anotació Pierre Oriola i Rafa Martínez. Els taronja es veuran les cares amb el Reial Madrid la vesprada del diumenge 19 de febrer, a les 18:30 hores.

El quintet triat per Pedro Martínez per a començar el partit estava format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Des de l'inici València Basket mantenia la tònica del partit de Quart de Final. Un parcial de 7-0 era possible gràcies a la intensitat en el rebot i l'encert de Dubljevic i San Emeterio en la pintura i des de la línia de 6,75. La defensa obligava al conjunt de Bartzokas a circular la pilota amb rapidesa i a mitjançant els bloquejos trobaven l'encert de Renfroe des de lluny (6-9). Els desajustos defensius permetien al FCB Lassa posar-se per davant després d'un triple de Vezenkov i una esmaixada de Tomic (13-11). Els moviments de San Emeterio a la pintura i seguidament des del triple permetien a València Basket posar-se de nou per davant gràcies al santanderí, en ratxa amb 10 punts (13-16). L'entrada de Claver en l'equip blaugrana reforçava la seua defensa però Vives era capaç de generar-se l'espai necessari per anotar un triple lliurat. Vezenkov responia a l'última jugada del primer quart per posar el 17-19.

El de Nicòsia seguia calent al començament del segon quart per posar per davant en el marcador als blaugrana, 20-19. El desencert en atac i dues combinacions protagonitzades per Tomic portaven el parcial fins al 7-0. Passant els minuts sense anotació, el triple en carrera de Koponen feia crèixer la distància fins al 31-21. Amb el Barça en bonus, Sastre reduïa distàncies des del tir lliure. La irrupció d'Oriola i un triple de Van Rossom obligava al tècnic culer a detindre el partit després de retallar la diferència a només 4 punts. Un bon final de quart de Tomic baix l'anella permetia al FCB Lassa anar-se a vestidors amb un favorable 38-29.

Al tercer quart, València Basket va eixir disposat a canviar la història. La hiperactivitat de Pierre Oriola i els triples de Rafa Martínez, tres consecutius, van donar l'avantatge als taronja, que van iniciar un gran parcial amb 3-19 que es reflectia al marcador amb el 41-48. L'avantatge no va fer més que créixer a mesura que avançava el quart, amb un màxim de 11 punts amb un triple de Oriola. Un altre triple, ara de Koponen, va tancar el quart per al 51-59, amb un parcial de quart de 13-30.

El desenllaç començava amb protagonisme per a la parella formada per Vives i Kravtsov anotant entre els dos 7 dels primers 9 punts del quart amb un parell d'alley oop's. El Barça Lassa no es donava per vençut i apurant les possessions trobava l'encert necessari amb Munford perquè la distància no fóra superior als 10 punts. Arribats a l'equador, la sequera anotadora dels dos conjunts mantenia el marcador en 63-68. Van Rossom en penetració i Dubljevic en la pintura tornaven a col·locar la màxima diferència en el marcador trencant el partit a falta de 2 minuts (+11). A la desesperada i sense encert des de la línia de 3, els blaugrana deien adéu a la Copa al mateix temps que els taronja es ficaven en la cinquena final de la seua història.