Batalla guanyada (81-77) abans de la gran guerra de les Eurocup Finals

25/03/2017

Valencia Basket va mantindre la imbatibilitat de la Fonteta per a portar-se una treballada victòria davant Unicaja (81-77) en l'avantsala de les 7DAYS Eurocup Finals que enfrontarà a estos dos mateixos equips en la #CalderaTaronja el dimarts 28 de març a les 20:30 hores. En un partit d'alternatives, Valencia Basket va donar una estirada en el tercer quart del que l'equip malagueny es va recuperar i va estar més fi en els minuts finals per a assegurar el triomf. Bojan Dubljevic i Joan Sastre van ser els més destacats en el costat taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Romain Sato, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Sastre va inaugurar el marcador amb un triple i Thomas va encertar des del tir lliure, però els interiors d'Unicaja, rebotant en atac i anotant, equilibraven l'inici de partit. Sastre atacant l’anella i Dubljevic amb dues cistelles consecutives van posar l'11-4. Unicaja va començar a carburar en atac de la mà de Smith i Fogg i un palmeig de Omic va posar a tres a l'equip malagueny, però Dubljevic seguia ficant carbó en la caldera ofensiva per a mantindre l'avantatge. Will Thomas va traure fonaments per a anotar en el pal baix i tallar la reacció malaguenya, encara que un triple de Díez va empatar el partit a 17. Guillem Vives, que tornava a la Liga Endesa després de dos partits d'absència, li va replicar amb un altre triple i Lafayette va fer el propi en l'altre costat per a deixar el marcador en 20-20 al final del primer acte.

Oliver Lafayette va posar per davant als seus amb dos triples consecutius encara que l'energia d'Oriola en els dos costats de la pista i un triple de Vives van contindre l'estirada malaguenya per al 25-26. Dues accions de San Emeterio van posar de nou per damunt a Valencia Basket, encara que Nedovic i Omic seguien fent mal amb la seua qualitat individual i una safata de Díaz va portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 29-34 al pas per l'equador del segon quart. Un triple d'Alberto Díaz i una esmaixada en transició de Nedovic van posar huit a dalt a Unicaja, encara que dos triples seguits de Sam Van Rossom van tallar el parcial en contra (37-41 min.17). I un 2+1 de Sastre va posar a un a l'equip taronja, encara que la grandària de Omic i la seua facilitat per a anotar baix l’anella mantenia per damunt a Unicaja. Sastre després de robatori va anotar amb oposició per a manar el partit al descans amb 42-43.

La segona meitat va començar com va acabar la primera, amb Sastre anotant en transició per a posar a dalt a Valencia Basket, la qual cosa unida a l'encert des de la mitja distància d'Oriola donava un curt avantatge que Okouo s'encarregava d'equilibrar. San Emeterio es va tirar l'equip a l'esquena amb dues cistelles seguides però Smith amb un triple s'obstinava a mantindre l'empat. Un triple del capità Rafa Martínez va encendre un parcial que San Emeterio, Vives i Dubljevic des del tir lliure van allargar fins al 58-51 a tres minuts del final del tercer quart. Nedovic va tallar el parcial amb una safata en una acció individual i Brooks va retallar a tres, i malgrat els tirs lliures de Dubljevic, un triple de Nedovic va posar el 60-58 abans que Thomas anotara el ganxo. Una safata de Brooks i dos tirs lliures de Rafa Martínez després, s'arribava amb 64-60 amb deu minuts per jugar.

Dues cistelles seguides de Nedovic tornaven a empatar el partit i Díez amb un palmeig posava per damunt a Unicaja, encara que una antiesportiva sobre Sastre va produir una jugada de tres punts per al 67-66. Nedovic es va anar a la banqueta després de trepitjat mal amb el seu peu esquerre i Van Rossom va donar un poc d'oxigen a l'equip taronja amb un triple encara que tres tirs llibres de Fogg tornaven a empatar el partit amb cinc minuts per jugar (70-70). Dubljevic, una bona defensa per a fer-los esgotar possessió i una safata de Van Rossom després, Valencia Basket es va posar quatre a dalt, i encara que Fogg va clavar el triple, San Emeterio li va contestar amb un altre (77-73 min.37). Sikma va ampliar la renda a sis anotant en el pal baix, Dubljevic va taponar a Suárez i va agafar el rebot ofensiu per a posar el 81-73 a menys de dos minuts. Fogg va anotar a taula, Valencia Basket va traure falta però Dubljevic va fallar els dos tirs lliures i Díaz va traure dos llançaments per al 81-77 a un minut per a acabar. Vives va fallar el triple però Oriola va agafar el rebot ofensiu i l'equip taronja va esgotar la possessió sense poder llançar. Amb quatre a dalt, 23,8 segons i bola per a Unicaja, Fogg va fallar, Valencia Basket va assegurar el rebot i va amagar la pilota perquè el temps s'esgotara amb 81-77 per a segellar la 21ª victòria consecutiva en la Fonteta.