La #CalderaTaronja decidirà la Eurocup (79-71)

31/03/2017

La Caldera Taronja decidirà el dimecres 5 a la nit a les 20:30 hores el campió de la 7DAYS Eurocup després que Unicaja es portara el segon partit de la final jugat en el Martín Carpena per un marcador de XX-XX. L'equip taronja va estar per darrere des de l'inici del partit i malgrat acostar-se en diferents ocasions, l'encert de Jamar Smith en el tercer quart va ser un factor decisiu per a decantar la balança del costat local. Els bases Vives amb 14 punts i Van Rossom amb 11 van ser els millors de l'equip taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Un 2+1 de Joan Sastre va equilibrar el triple inicial de Waczysnki, i un triple de Van Rossom va tallar un parcial de 7-0 dels malaguenys que va posar els primers avantatges per a l'equip de casa (10-6 min.4). Cinc punts consecutius de Guillem Vives aguantaven a prop a un Valencia Basket que patia amb les segones opcions d'Unicaja, fins que un 3+1 de Kyle Fogg i un ganxo de Okouo van posar la màxima per al conjunt malagueny (21-11 min.8). Després del temps mort de Pedro Martínez, un triple de Sato i una cistella després de rebot ofensiu de Will Thomas deixaven el marcador en 21-16 al final del primer acte.

Pierre Oriola, carregant el rebot d'atac o traient faltes personals de tir va aconseguir els primers punts del segon quart per al costat taronja, encara que Unicaja seguia per davant gràcies a l'encert de Jamar Smith, que amb un triple tornava a posar set a dalt al quadre malagueny, encara que Van Rossom va replicar amb un altre per al 26-22 a sis minuts per al descans. Sato va respondre de nou al triple de Díaz i Dubljevic a la cistella després de rebot ofensiu de Omic, encara que Brooks aconseguint segones opcions i amb un 2+1 li feia mal a l'equip taronja per a mantindre set a dalt a l'Unicaja. Dos tirs lliures de San Emeterio i un triple de Vives posaven el 36-32. Un palmeig de Sikma retornava la cistella de dos de Díaz però Nedovic i un triple des de la cantonada de Brooks col·locaven el 43-34 en arribar al descans.

Un ganxo de Dubljevic i una safata de Sam Van Rossom van obrir la segona meitat, la qual cosa unida a una cistella després de rebot ofensiu de San Emeterio va suposar un parcial d'eixida després del descans de 0-6 que va tallar Díaz amb una safata. A l'equip taronja li va faltar encert en els següents atacs i dues cistelles de Omic i un triple de Jamar Smith van posar el 52-40 al pas per l'equador del tercer acte. Dos triples seguits de Smith van trobar la resposta d'altres dos de Dubljevic i Vives per a un Valencia Basket que s'aferrava al partit malgrat l'excel·lent moment d'encert de l'escorta nord-americà, que amb una safata per elevació posava el 62-46 a dos minuts per al final del tercer quart. Dos tirs lliures de Rafa Martínez i un triple de Sato deixaven el marcador en 64-51 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Guillem Vives y un tiro libre de Oriola acercaron a once al equipo taronja, pero pese a encadenar un par de buenas defensas, Valencia Basket no encontró el aro en las siguientes acciones, lo que hizo pasar algunos minutos hasta que un triple de Rafa Martínez bajaba la desventaja a diez puntos (68-58 min.34). Tras los tiros libres de Suárez, un triple de Van Rossom bajaba la desventaja de la decena pero una canasta de Díez y una técnica al banquillo tras una falta en el rebote de Sikma volvía a disparar la renta local hasta el 75-61. Valencia Basket se acercó de nuevo a diez, pero un triple de Smith desde la esquina fue la sentencia definitiva al partido. Pese a ello, el equipo taronja no dejó de luchar y con un triple y dos tiros libres de San Emeterio dejaba el marcador final en 79-71.