Romain Sato entra en el Top Ten taronja en partits jugats

28/05/2017

El triomf d'anit en la Fonteta davant el FC Barcelona Lassa va portar amb si, a més del bitllet per a les semifinals de la Liga Endesa, tres fites estadístiques rellevants. L’aler Romain Sato es va convertir en el 10º jugador amb més partits jugats en la història de l'entitat. Guillem Vives va ingressar en el Top15 en eixe mateix apartat estadístic. I Bojan Dubljevic va aconseguir una xifra rebotejadora que ningú en el Club taronja aconseguia des de fa 12 anys en la Liga Endesa.

 

Sato ingressa en el Top Ten de partits jugats

L’aler centrafricà Romain Sato va jugar ahir el seu partit nombre 231 amb la camiseta del Valencia Basket, una xifra que li permet igualar amb un referent com Brad Branson en la desena posició de la classificació de partits jugats amb Valencia Basket, passant a formar part del Top Ten de la història de l'entitat. Des que arribara al nostre Club procedent del Fenerbahçe en l'estiu de 2013, Sato ha jugat fins al moment un total de 145 partits de Liga Endesa, 79 de competicions europees, 6 de Copa del Rei i un de Supercopa fins a pujar a la desena posició en la classificació de partits jugats com taronja en la recta final de la seua quarta temporada en el Club.

 

Partits amb Valencia Basket

Pos.

Jugador

Partits

1

Víctor Luengo

643

2

Rafa Martínez

516

3

Nacho Rodilla

434

4

Bernard Hopkins

285

5

Berni Álvarez

274

6

Serhiy Lishchuk

268

7

Bojan Dubljevic

262

8

Flo Pietrus

254

9

Víctor Claver

241

10

Romain Sato

231

10

Brad Branson

231

*En negrita, jugadores de la plantilla actual

Guillem Vives, al Top15 en partits jugats

En l’encontre d'anit, el base Guillem Vives va jugar el seu partit 175 amb Valencia Basket (114 de Liga Endesa, 55 de competicions europees, 5 de Copa del Rei i 1 de Supercopa), per la qual cosa supera al seu company d'equip Sam Van Rossom i es col·loca en la posició número 15 en la classificació de partits jugats amb Valencia Basket en la seua tercera temporada com taronja.

 

Dubljevic, millor rebotejador taronja de la dècada

El pivot montenegrí de Valencia Basket Bojan Dubljevic va acabar l’encontre d'anit davant el FC Barcelona Lassa amb 15 rebots, huit d'ells en defensa i set en atac. Esta xifra suposa un nou rècord personal per al center de Niksic, superant els 13 que tenia com a top fins al moment. Però és que a més són la millor xifra rebotejadora en un partit de Playoff de la Liga Endesa des que Gustavo Ayón capturara eixa mateixa xifra de 15 rebots en les eliminatòries de 2011 amb el Baloncesto Fuenlabrada.

 

Dins de l'historial taronja, els 15 rebots de Dubljevic són la segona millor marca d'un jugador de Valencia Basket en un partit de Playoff, immediatament darrere dels 17 rebots que Tanoka Beard va capturar en el segon partit de l'eliminatòria de quarts de final de la temporada 1999-00 en un encontre jugat en la pista de l'Estudiantes. A més, cal retrocedir un poc menys de dotze anys per a trobar una exhibició rebotejadora similar d'un jugador taronja. L'últim jugador de Valencia Basket a capturar 15 o més rebots en un partit de Liga Endesa va ser el panameny Rubén Garcés, que va aconseguir 16 captures en un partit de la jornada 3 de la temporada 2005-06 jugat en la pista del Bàsquet Manresa.


TAGS: