Empat a lo gran (79-86). Torn per a la Fonteta #APERLALLIGA

11/06/2017

Valencia Basket va recuperar el factor pista després d'aconseguir una treballada victòria a la pista del Wizink Center. Els de Pedro Martínez van tornar a mostrar un nivell d'intensitat màxim al llarg de tot el partit i l'encert als minuts finals va propiciar una renda mínima però suficient per aconseguir la victòria. Sergio Llull va tornar a ser el millor per als blancs i Bojan Dubljevic va acabar MVP del partit amb 20 punts i 22 de valoració. Amb la sèrie empatada a 1 i el factor pista recuperat per al conjunt taronja el Playoff Final viatja a Valencia. La Fonteta decantarà la balança el dimecres 14 a les 20:30 hores.

El tècnic taronja repetia el cinc inicial amb el que va començar el Playoff Final amb l'única excepció en el lloc del base: Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Les pèrdues es produïen fruit de la tensió inicial entre els dos conjunts fins que San Emeterio en penetració estrenava el marcador prop de superar els 2 primers minuts de joc. Luke Sikma, lliurat després d'una finta, aprofitava la situació des de la línia de tres per a ficar el +5 al marcador. Maciulis, retallava distàncies amb dos tirs lliures i la primera cistella en joc arribant al minut 6 (4-7). Rafa Martínez, entrava en pista amb la seua mà preparada per anotar de 3 (4-10). Pablo Laso demanava temps mort donant entrada a Andrés Nocioni per primera vegada en el Playoff Final. La intensa defensa de Vives sobre Llull deixava als blancs sense idees en atac i un 2 + 1 de Luke Sikma, intractable, col·locava el +10 al marcador ja en la meitat del primer quart (6-16). Sergio Llull treia un 2 + 1 per a que tot seguit fera el mateix San Emeterio. Un recital de 3 triples s'iniciava a les mans de Llull, continuava amb Rafa Martínez i finalitzava amb Nocioni per a que Pedro Martínez detinguera el joc (20-24). Una entrada a cistella de Pierre Oriola posava el 22-28 al final del primer període.

Jeffery Taylor anotava de 3 perquè a continuació respongués Will Thomas. Joan Sastre castigava amb el 4t triple dels taronja després d'un vistòs 'step back' (27-36). Al Reial Madrid, apareixia el protagonisme de Luka Doncic per anotar i mantindre als seus en el marcador. Al mateix temps que els pivots del Reial Madrid es carregaven de faltes, València Basket feia mal amb un 2 + 1 després d'una esmaixada espectacular de Will Thomas i dos tirs lliures de Dubljevic per posar el 33-41 a falta de 3 minuts per arribar al descans. El joc es travava amb faltes que es produïen a mesura que avançava el període. Al final, un triple de Nocioni reduïa l'avantatge taronja per posar el 41-43 al descans.

El tercer període començava amb una gran intensitat. Un triple lliurat de San Emeterio servia a Valencia Basket per a obrir una xicoteta renda. Després de robar la pilota, Gustavo Ayón anotava en mat al contraatac. Dubljevic feia reaccionar al seu equip després d'un parcial de 6-0 per al Reial Madrid fent-se gran a la pintura davant d'Othello Hunter anotant tres cistelles consecutives per mantindre el +5 al marcador (47-52). El parava Laso. Les faltes d'Sikma i Dubljevic obligaven al tècnic taronja a intercanviar peces donant entrada a Will Thomas i Pierre Oriola. El duel Oriola-Reyes es jugava a la pintura. Sergio Llull empatava el marcador a 56 després d'un acrobàtic 2 + 1 i Will Thomas ho feia des de la línia de 6,75. Una nova cistella de Reyes (amb 8 dels últims 11 punts blancs) posava al seu equip per davant (60-59). Llull arribava als 20 punts amb un nou triple en carrera en l'últim segon de possessió madridista. Dos tirs lliures anotats per Oriola servien per retallar distàncies al final del tercer quart i deixar-ho a un ajustat 64-61.

L'últim assalt començava amb un triple des dels 8 metres per Antoine Diot, empatant el marcador. Bojan Dubljevic eixia refrescat de la banqueta per immediatament anotar 5 punts consecutius i posar a Valencia Basket per davant al marcador, 66-69 a falta de 7 minuts per al final. El triple de Nocioni trobava resposta en un nou triple de Diot quan s'arribava a l'equador de l'últim període. Un robatori del propi Diot provocava la falta antiesportiva de Llull. Anotava el francès un dels tirs lliures i una nova cistella a la següent possessió. Un desafortunat rebot ofensiu de València Basket portava a Luke Sikma a realitzar la 5a falta. Llull anotava contra el tauler per empatar a 79 a falta d'1 minut. Dubljevic anotava una cistella inversemblant en 2 contra 1 i un tir lliure per posar el 79-82 al marcador. Dos rebots ofensius, vitals per a Valencia Basket, portaven a Joan Sastre a la línia de tirs lliures per ampliar l'avantatge fins als 5 punts a falta de 17 segons (79-84). Sergio Llull viatjava a la línia de tirs lliures errant en els dos intents per posteriorment forçar la falta sobre San Emeterio, que sí que trobava l'encert i tancava el partit 79-86.