La Fonteta deixa la Lliga Endesa a una sola victòria (81-64)

14/06/2017

Valencia Basket va fer valdre el factor pista recuperat en el segon partit a Madrid per a guanyar al Real Madrid enfront d'una Fonteta omple fins a la bandera i entregada al seu equip (81-64) per a posar el 2-1 en el Playoff Final de la Lliga Endesa. Després d'un mal inici de partit, els homes de Pedro Martínez van recuperar el desavantatge en el segon quart i des d'una excel·lent defensa i l'encert exterior va agafar un avantatge que no va deixar escapar. Will Thomas amb 16 punts i Fernando San Emeterio amb 15 van ser els més destacats en un nou triomf del col·lectiu. El divendres 16 de juny a les 20:30 hores, també en la Fonteta, el quart partit del Playoff Final.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Fernando San Emeterio, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Un triple de San Emeterio va compensar la cistella inicial de Llull i encara que Rudy i el propi Llull van estirar la renda visitant fins als sis punts a causa de la falta d'encert taronja en els primers cinc minuts, Dubljevic amb dues cistelles seguides va trencar l'aturada taronja per a posar el 7-9. Ayón va tornar a augmentar l'avantatge madrileny amb dues cistelles i un triple de Randolph des de la cantonada va portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 7-16. Will Thomas va anotar primer des del lateral i després una anella passada sobre la botzina del quart per a deixar el marcador en 11-16 al final del primer acte.

Doncic i un triple de Taylor van posar una màxima de deu punts abans d'un triple de Guillem Vives i una canastra d'Oriola que van trobar la resposta d'una acció individual de Doncic. L'equip taronja va entrar ràpid en bonus i Doncic va tornar a posar els nou de desavantatge, encara que una falta de tres tirs sobre Sant Emeterio va posar el 19-25 a sis minuts del descans. Un Doncic inspirat en aquest segon quart va anotar un triple, i encara que Thomas va anotar en transició, un mat de Rudy l'allargada a nou i un triple de Sant Emeterio seguit d'un altre triple després de robatori de Antoine Diot portaven a Pablo Laso a parar el partit (27-30 min.17). Després d'un robatori de Diot, Sant Emeterio empatava el partit amb un triple i Dubljevic amb un ganxo equilibrava els tirs lliures de Llull. El propi pivot montenegrino va posar per damunt a l'equip taronja des de la línia de personal (34-32) abans d'un triple de Doncic des de la cantonada i una safata de Rafa Martínez per a col·locar el 36-35 en arribar a l'intermedi.

Una esmaixada de Will Thomas va neutralitzar la cistella de Ayón i un ganxo de Dubljevic la safata de Rudy en un inici de segona meitat d'intercanvi de colps. Un triple de Will Thomas va trobar la resposta de dues cistelles de Llull i Ayón perquè la igualtat es mantinguera (43-43) després dels primers tres minuts del tercer quart. Dubljevic amb una acció individual i un triple de Will Thomas van ampliar l'avantatge taronja fins al 50-44 al pas per l'equador del tercer acte. Després del temps mort de Laso i un intercanvi d'errors, Fernando San Emeterio va clavar un triple des de la cantonada per a posar nou a dalt a l'equip taronja. I Will Thomas va equilibrar la cistella de Ayón per al 55-46 amb el qual s'entraria en els últims tres minuts del tercer acte. Carroll va anotar un triple però Diot va trobar a Oriola baix l’anella i Sikma amb una acció individual posaria una màxima de deu punts abans que una cistella de Ayón deixara el marcador en 59-51 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple de Guillem Vives i diverses bones defenses de l'equip taronja que van mantenir al Real Madrid sense anotar durant tres minuts abans que un nou triple de Vives suposara el 65-51. Llull va trencar la sequera blanca amb una safata però Sato també va anotar des de la mitja distància. Valencia Basket es va ficar en bonus i Llull ho va aprofitar per a anotar des de la personal. Sikma va anotar des de la mitja distància i només les faltes que treia Sergio Llull permetien a l'equip blanc anotar. No obstant açò Sikma s'encarregava a mantenir l'avantatge taronja en 14 punts en entrar en els últims quatre minuts del partit i un triple de Sato posava el 74-57 a 3:24 del final.