Valencia Basket culmina la seua gran obra mestra (87-76) . Campions de Lliga Endesa

17/06/2017

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. L’aler càntabre va anotar la primera cistella del partit i una cistella de Sastre en transició trobaven la rèplica d'un triple de Rudy Fernández. Sikma i Ayón van intercanviar punts i un triple de Taylor i una cistella de Felipe Reyes van posar per damunt a l'equip blanc, encara que un triple de Sastre va tornar a equilibrar el marcador (10-10 min.5). Dues cistelles seguides de Joan Sastre van aguantar l'encert blanc i un triple des de la cantonada de Diot va parar el partit amb 17-14 a tres minuts del final del primer quart. Ayón i Reyes li van donar la volta de nou al marcador i Carroll va allargar el parcial a 0-6 abans que una esmaixada de Thomas ho trencara per a deixar el marcador en 19-20 al final del primer quart.

Un triple de Vives va començar el segon acte i després d'una bona defensa i una cistella d'Oriola en transició, l'equip taronja va posar el 24-20. Una safata de Rafa Martínez i una cistella després de rebot ofensiu de Will Thomas van portar a Pablo Laso a parar el partit amb 28-21 a 7:24 del descans. Un triple de Rafa Martínez va ampliar la renda local a deu punts abans que Doncic parara el parcial en 9-1 amb una acció individual. Però Romain Sato va clavar un altre triple i Will Thomas va anotar un ganxo i després un nou triple per a posar el 39-23 al pas per l'equador del segon quart. Un 2+0 de Pierre Oriola i dos tirs lliures de Romain Sato van ampliar el parcial fins a un 24-3 i l'avantatge taronja fins als 20 punts (43-23 min.17). Ayón i Llull van eixir al rescat de l'equip blanc amb cinc punts seguits, però Sastre va trobar l’anella en una acció individual i Thomas va aconseguir baix l’anella un 2+1 per a retornar els vint d'avantatge. Taylor i Llull van donar una altra estirada per als blancs per a deixar el marcador en 48-31 en arribar a l'intermedi.

La segona meitat va començar amb una cistella i un triple de Sastre per a posar el 53-31 abans d'un 2+0 de Ayón. San Emeterio des del tir lliure i Oriola defensaven la renda taronja davant un Real Madrid que trobava l’anella de la mà de Rudy i Maciulis. Un triple de Diot va posar la màxima amb el 60-37, però va trobar la resposta d'un altre triple de Rudy Fernández. Rafa Martínez i San Emeterio anotaven des del tir lliure per a contindre a un Llull que va assumir la responsabilitat ofensiva del seu equip (62-42 min.26). Un triple de Rafa Martínez va replicar al 2+1 de Llull i els tirs de San Emeterio els punts de Carroll. Llull va seguir castigant els errors en el tir de l'equip taronja que s'embullava en la defensa plantejada per Laso per a acostar al Madrid a 14 punts a minut i mig del final de la tercera cambra. Carroll i Nocioni van baixar la renda valenciana a onze punts per a arribar amb 67-56 a deu minuts del final.

L'últim quart va començar amb un triple de Antoine Diot al que va donar resposta un altre d'Andrés Nocioni. Una cistella de Carroll ho va baixar als deu punts però Sikma va anotar després de rebot ofensiu i Nocioni es va anar a l’anella per al 73-63. Un 2+1 de Llull ho va baixar a set punts encara que Sikma va anotar ràpid en l'altre costat. Amb 75-66 es va entrar en els cinc minuts finals fins que el Real Madrid va moure eixe marcador amb un triple de Carroll al que va respondre un altre de Sato. Sikma va anotar després de rebot ofensiu per a respondre a Llull. Sastre va posar el 81-71 amb tres minuts per a acabar i València Basket va defensar l'acció següent i encara que n va aconseguir anotar, també va defensar la següent acció i un palmeo de Sato va posar el 83-71 amb 1:46 per jugar.