Alfonso Castilla: “Esta vegada no va haver medalla, però hem lluitat i hem estat dalt altra vegada"

24/07/2017

Malacostumats a cada any escriure que el nostre delegat tornava de l'Eurobasket Sub 20 amb una medalla en el coll, el quart lloc de la Selecció Espanyola en este Eurobasket Sub 20 ha de ser posat en valor en la seua justa mesura, la d'una selecció que va tornar a competir per les medalles, "hem estat molt prop, barallant amb els millors del torneig i arribant a unes semifinals que cal posar en valor".

 

El delegat taronja torna de Creta amb "un gran record del torneig, dels jugadors i tècnics i de tot el grup humà, hem sigut un gran equip dins i fora de la pista". Lamentant com va estar de prop el títol, "va ser una pena, però ens encreuem amb Grècia en semifinals, que jugava a casa i tenia una bona generació, com van demostrar en la final davant d'Israel. En el partit del tercer i quart lloc vam tindre opcions fins quasi al final, però no va ser possible penjar-nos el bronze".

 

No obstant això, el pas dels dies endolcix l'experiència, "quan et quedes sense medalla potser no eres conscient, però amb el temps li donarem més valor a arribar a semifinals i haver lluitat fins al final".

 

El delegat taronja "agraïx a la Federació la confiança per poder disputar un europeu amb els millors jugadors Sub20 del país i amb un gran cos tècnics amb la gran labor d'Ibon Navarro, Aleix Duren i Alberto Lorenzo, així com a la resta del cos tècnic, al metge Gilberto Díaz i al fisio Josean Betolaza i al preparador físic Óscar Viana que han realitzat un treball impecable des del primer dia fins a l'últim. I agraïment a la Federació, amb Manolo Aller, al seleccionador Sergio Scariolo que sempre va estar pendent de nosaltres, a Dani Sainz, a Nacho Jiménez, i al president Jorge Garbajosa que van estar pendents de nosaltres i les nostres necessitats en cada moment"  

 

A més, Alfonso Castilla va poder veure jugar a un jugador que passarà a ser taronja des d'esta nova temporada, l'islandés Triggvi Hlinason, que a més va ser inclòs en el millor equip del campionat, "hem pogut conéixer-nos i la veritat és que em pareix un jugador molt preparat, ha fet un torneig excel·lent i espere que en el club podem ajudar-li a seguir amb la seua formació, que continue creixent i que ens puga ajudar en un futur".

 

Alfonso Castilla posseïx fins a set medalles amb les categories de formació de la Selecció Espanyola, destacant les dos medalles d'or aconseguides en 2011 a Bilbao i en 2016 en Finlàndia, a més de dos plates i tres bronzes.

 

Alfonso ja descansa pensant en la nova temporada, "ara és el moment de carregar piles i disfrutar de la meua dona i els meus fills, per a tornar amb força per a treballar en la nova temporada, que després d'un any tan màgic com el que hem deixat arrere, promet ser il·lusionant tant en Lliga Endesa com en Eurolliga a les ordes de Txus Vidorreta".


TAGS: