Dos de Dos per a la U18M de Josep Puerto en l'Europeu

30/07/2017

La selecció espanyola U18M va necessitar una pròrroga per a imposar-se a Ucraïna per 84-72 i sumar la seua segona victòria en dos partits de la fase de grups en l'Europeu de la categoria. L’aler de L’Alqueria del Basket Josep Puerto va col·laborar al triomf amb 10 punts, 6 rebots, 3 assistències i 3 robatoris, incloent dues cistelles en el temps extra que van ser importants en la resolució de l’encontre. Una nova bona actuació que s'unix als 16 punts anotats ahir en el triomf davant Sèrbia. Si els xics de Joaquín Prado aconseguixen el dilluns 1 a les 18:00 hores el triomf davant Itàlia, accediran als huitens com a primers de grup

El conjunt junior va aconseguir un xicotet avantatge en la recta final de la primera meitat que li va permetre arribar per davant al descans (40-33), encara que les segones opcions concedides van permetre a una Ucraïna que va jugar amb agressivitat entrar per davant en el quart definitiu. Un parcial de 9-0 dels espanyols per a començar l'últim acte va donar un poc d'oxigen, encara que Sanon, el millor dels ucraïnesos, apretava de nou la trobada. Els punts de Parrado i una acció individual de Puerto mantenien per damunt a l'equip espanyol, encara que Sanon i Kozak no permetien que els seus se soltaren del partit.

En un final a cara o creu, Sanon va posar per davant als seus en entrar en l'últim minut, Espanya va fallar però va recuperar la pilota i en la següent acció Parra va traure un 2+0. Sanon només va anotar un dels seus tirs lliures i el partit es va anar a la pròrroga amb empat a 67. Dos tirs lliures de Cuevas i un coast to coast de Puerto van obrir el temps extra. I dos triples seguits de González van disparar la renda espanyola, encara que Kozak li replicava amb un altre encert des de fora de l'arc. Puerto va anotar des de la mitja distància i el posterior triple de Cuevas encarrilava el segon triomf dels espanyols en este Europeu, en un partit que acabaria amb un resultat de 84-72