Remuntada de l’U18M de Josep Puerto per a ficar-se en la lluita per les medalles de l'Europeu

04/08/2017

La Selecció Espanyola U18M jugarà les semifinals de l'Europeu demà dissabte 05 d'agost a les 18:00 hores davant Turquia després d'eliminar en quarts de final a França (86-85) en un partit agònic. Els xics de Joaquín Prado es van vore obligats a remuntar després d'un mal segon quart, però es van posar per davant en dues ocasions en el tercer i el quart acte per a acabar aconseguint el triomf en la pròrroga amb 7 punts, 5 rebots i 6 assistències de Josep Puerto

L’aler d'Almussafes està sent un dels jugadors destacats de l'equip nacional en este torneig, ja que després dels primers cinc partits presenta una targeta d'11,6 punts, 5,8 rebots, 2,8 assistències, 1,2 robatoris i 13,2 crèdits de valoració.

L'equip nacional junior va arribar a vore's tretze punts per baix just abans del descans, pagant un pèssim segon quart en el qual va encaixar 30 punts. Després de l'intermedi, els xics de Joaquín Prado van pujar la intensitat defensiva i un triple de Cuevas culminava un parcial de 10-0 per a tornar a ficar a Espanya en el partit. Els triples de Blanc van tornar a posar per damunt al quadre gal ja en l'últim quart, però una nova irrupció de Cuevas amb set punts, incloent el triple que va culminar una nova remuntada, va donar a Espanya un avantatge de quatre punts. França va tornar a posar-se per davant, però una cistella de Sergi Martínez i un tir lliure de Puerto van permetre a l'equip nacional tindre bola per a guanyar amb empat a 75, encara que el partit es va anar a la pròrroga.

Després d'una primera cistella francesa, Espanya va encadenar un parcial de 9-0 que semblava encarrilar el partit, encara que Sarr i Briki agarraven als francesos al partit entrant en l'últim minut del temps extra amb opcions. Un triple de Blanc va posar a l'equip gal a dos i dos tirs de Fevrier podien manar la trobada a una nova pròrroga. Després de fallar el segon, la pilota es va perdre per línia de banda amb un espanyol com a últim jugador en tocar la pilota. França disposava de dos segons per a anotar i portar-se el partit, però Sergi Martínez va furtar el servei de fons i va certificar el bitllet a semifinals per a l'equip espanyol.