San Emeterio, Guillem Vives i Joan Sastre, a l'Eurobasket 2017 amb la Selecció Espanyola

22/08/2017

Els jugadors del Valencia Basket Fernando San Emeterio, Guillem Vives i Joan Sastre han sigut inclosos pel seleccionador Sergio Scariolo en la llista definitiva de 12 jugadors que Espanya portarà l'Eurobasket 2017, que per a l'equip nacional comença el 31 d'agost a Romania davant Montenegro. Als tres jugadors s'unix la presència en el cos tècnic de la Selecció Espanyola del fisioterapeuta taronja Jordan Sospedra.

 

Esta elecció suposa la primera vegada que Valencia Basket aporta un nombre tan alt de jugadors a la plantilla definitiva de la Selecció per a afrontar la fase final d'un campionat oficial de seleccions, superant els dos jugadors taronja (San Emeterio i Vives) que van acudir a l'Eurobasket 2015. A més, Valencia Basket és l’equip més representat en l’equip nacional amb tres jugadors, per davant del FC Barcelona Lassa amb dos i altres set equips amb un únic representant.

 

La llista completa de la Selecció Espanyola per a l’Eurobasket 2017 la formen Ricky Rubio, Sergio Rodríguez, Guillem Vives, Juan Carlos Navarro, Fernando San Emeterio, Alex Abrines, Joan Sastre, Juancho Hernangómez, Pau Gasol, Marc Gasol, Willy Hernangómez i Pierre Oriola.

 

Un clàssic, un repetidor i un novençà

L’aler Fernando San Emeterio és un clàssic de la Selecció Espanyola amb quatre medalles, i aconseguirà el centenar de partits amb l'equip nacional en l'últim encontre de preparació a Lituània. L’aler taronja participarà en el seu quart Eurobasket consecutiu (no es perd la cita amb el Campionat d'Europa de seleccions des que va ser convocat per primera vegada en 2011, amb dos ors en 2011 i 2015 i un bronze en 2013). A eixos tres europeus unix la seua participació en el Mundial de 2010 i en els Jocs Olímpics de 2012 (medalla de plata).

 

Repetix en l'Eurobasket el base Guillem Vives, en el palmarès del qual relluix la medalla d'or aconseguida en l'Eurobasket 2015 i el seu nombre d'internacionalitats ja ha pujat fins a les 21 des que debutara amb la selecció absoluta fa dos estius. L'escorta Joan Sastre serà un dels tres debutants en campionat internacional oficial que l'equip nacional portarà a este Europeu. Igual que Vives, Sastre va començar a guanyar-se el lloc en la concentració prèvia que es va dur a terme en Benahavís el passat mes de juliol. I el seu esforç ha portat com a conseqüència la seua primera convocatòria per a un Eurobasket.


TAGS: