Espanya tanca la seua preparació amb victòria a Lituània en el centenari de San Emeterio

25/08/2017

La Selecció Espanyola de bàsquet ha tancat esta vesprada el seu cicle de partits de preparació per a l'Eurobasket 2017 amb un triomf per 78-79 sobre Lituània en un partit jugat en Vilnius. Este encontre ha suposat el partit 100 de Fernando San Emeterio amb l'equip nacional. L’aler taronja va ser titular i va aportar 5 punts i 2 rebots i va ser el millor del conjunt espanyol en l'estadística +/- (+12) en el triomf davant els bàltics. Per la seua banda, Joan Sastre va disposar de tres minuts i Guillem Vives no va participar.

La Selecció Espanyola tanca la seua preparació amb un balanç de 6 triomfs i 1 derrota abans d'obrir l'Eurobasket el divendres 1 de setembre a les 16:45 hores davant la Montenegro de Bojan Dubljevic. Amb la llista de dotze jugadors per al torneig ja definida, serà la primera vegada que tres jugadors del Valencia Basket formen part de l'equip nacional en una competició oficial de seleccions.

Fernando San Emeterio intentarà augmentar el seu botí de quatre medalles en el que serà el seu quart Eurobasket. L’aler càntabre s'ha perdut un parell de les trobades de preparació, però ha sigut titular en quatre dels cinc partits que ha disputat. Els seus nombres en la preparació han sigut de 4,8 punts, 1,8 rebots i 6,2 crèdits de valoració.

Guillem Vives repetirà presència en l'Europeu de seleccions després d'aconseguir la medalla d'or en 2015. El base taronja ha participat en tots els encontres amistoses excepte en este últim, amb una targeta en sis partits de 2,5 punts de mitjana.

Joan Sastre viurà a partir del divendres el seu primer torneig oficial amb la Selecció Espanyola absoluta. Durant la preparació ha sigut titular en un dels partits i ha sigut l'únic dels taronja que ha participat en tots ells. Els seus nombres en la preparació han sigut de 3 punts, 1,4 rebots i 4,8 de valoració.