Dur test per a continuar millorant davant de Morabanc Andorra (77-80)

03/09/2017

València Basket continua acumulant minuts de cara a la temporada, esta vegada ho va fer en el segon partit de Moralzarzal en el que va caure per només 3 punts davant de Morabanc Andorra en un final ajustat que va caure del costat dels andorrans. Alberto Abalde va debutar com taronja i Aaron Dornekamp es va retirar després d'un superb mat en la primera part en què va rebre una dura falta de Diagné,

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Pedro Llompart, Rafa Martínez, Josep Puerto, Will Thomas i Tibor Pleiss. El MoraBanc Andorra va aprofitar la falta d'encert de l'equip taronja prop de l’anella per a començar amb un parcial de 0-6 que va trencar Pleiss amb una cistella baix el cèrcol. Diagné va disparar la renda andorrana a huit punts i malgrat una nova acció individual de Pleiss, Jankovic va posar el 4-13 amb un triple. Alberto Abalde va saltar per primera vegada a la pista com taronja després de perdre's el primer partit i es va estrenar amb la seua primera cistella a passada de Doornekamp, encara que Albicy i Stevic mantenien per damunt al MoraBanc. Dues cistelles amb addicional de Will Thomas van reactivar l'ofensiva taronja. Una reacció que amb una cistella en acció individual de Green i un triple després de robatori de Abalde deixava el marcador en 17-21 en acabar el primer acte.

L’aler gallec va assumir el protagonisme ofensiu en l'inici del segon quart, encara que els triples de Colom van tornar a obrir una xicoteta renda per als andorrans. Luis Ferrando va contestar amb un altre triple i Erick Green va anotar en transició per a posar el 26-29 al pas per l'equador del segon acte. Un mat de Pleiss i un ganxo en el pal baix de Thomas li van donar la volta al marcador i van portar a Peñarroya a parar el partit amb 32-31 a poc menys de tres minuts per al descans. Un enxufat Will Thomas va connectar altres dues cistelles seguides i un espectacular mat de Doonekamp va acabar amb el canadenc retirant-se amb una bretxa en el cap després d'una falta de Diagne i Green anotant el tir addicional per a allargar el parcial fins a un 13-0 abans d'arribar al descans amb 39-33.

Green va anotar la primera cistella de la segona meitat i Pleiss des de la mitja distància va posar per primera vegada un avantatge de deu punts per a l'equip taronja. Encara que MoraBanc Andorra va reaccionar, un ganxo de Pleiss i un triple de Llompart mantenien la desena d'avantatge després de cinc minuts de tercer quart (48-38). Stevic i Jankovic van donar una altra estirada davant un quintet taronja amb quatre exteriors per l'absència de Doornekamp, que no va poder tornar al partit en la segona meitat. Thomas amb un mat en transició i dos tirs lliures defensava l'avantatge davant un rival que trobava l’anella amb facilitat. Una cistella en transició de Ferrando i dos tirs lliures de Stevic deixaven el marcador en 55-52 amb deu minuts per jugar.

L'últim quart va començar amb un ganxo de Pleiss i un triple de Rafa Martínez que donaven un poc de renda a l'equip taronja (60-52) amb un minut consumit, encara que Jelinek i Diagne van tornar a acostar als andorrans. Pleiss va anotar des de la mitja distància, Llompart va anotar dos tirs lliures i Green es va inventar una cistella per elevació per a mantindre l'avantatge en huit punts (66-58 min.34). Thomas va equilibrar el triple de Shurna encara que sis punts seguits de Stevic apretaven el partit dins ja dels últims tres minuts (69-67). Una antiesportiva de Pleiss sobre Stevic va provocar una jugada de quatre punts que va posar per davant a MoraBanc Andorra encara que un 2+1 de Green posava una altra vegada a dalt a Valencia Basket. Jaime Fernández va anotar la safata, Pleiss va fallar i després d'una falta sobre Stevic en el rebot, el serbi no va perdonar des de la línia per a posar el 72-75. Valencia Basket va perdre la pilota en la treta de banda i Fernández va anotar de dos. Abalde va fallar el triple, Fernández no va anotar en l'altre costat i un triple de Abalde posava el 75-77 a 28 segons del final. Albicy va anotar la safata en una acció individual, Thomas va palmejar dins el tir de Green i els àrbitres van xiular antiesportiva en la falta tàctica de Llompart a 0,9 segons perquè el partit acabara amb un resultat de 77-80.