Valencia Basket disputarà la seua segona final de la Supercopa Endesa (83-78)

22/09/2017

Únicament havent entrenat dos dies amb la plantilla al complet, Valencia Basket disputarà la final de la Supercopa Endesa després d'aconseguir un treballat triomf davant Unicaja (83-78). El partit es va tancar amb un disputat últim quart en què les últimes defenses van resultar decisives. Erick Green va ser el màxim anotador per València Basket amb 18 punts. La final es disputarà a les 19:30 hores (hora peninsular) davant el guanyador de l'altra semifinal (Herbalife Gran Canària o Reial Madrid).

El tècnic bilbaí començava l'encontre amb Guillem Vives als comandaments acompanyat per Erick Green, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i el pivot Tibor Pleiss. L'explosivitat de Green, protagonista del partit, permetia als taronja finalitzar en diverses ocasions al contraatac. Dos triples consecutius de Pleiss i San Emeterio servien per posar el 15-10 al marcador i obrir el primer avantatge. La ferma defensa i dos triples consecutius de Green i Sastre ampliaven la distància fins als 11 punts (27-16). Will Thomas, en l'últim segon del quart anotava després de dos rebots per posar el 31-18.

Al segon període la igualtat va arribar al Gran Canària Arena. Les aparicions en atac d'Erick Green i Will Thomas es succeïen al mateix temps que Sasu Salin destacava per part del quadre malagueny. Al final, parcial de 19-18 per a València Basket i un global de 50-36.

A la segona meitat, Txus Vidorreta mantenia a Guillem Vives, Erick Green i Aaron Doornekamp, ​​donant entrada a Joan Sastre i Bojan Dubljevic en substitució de San Emeterio i Tibor Pleiss. Sastre anotava els primers punts aprofitant la seua velocitat arribant als 2 minuts de joc. McCallum respondria en suspensió per posar el 52-41. El sistema defensiu i el joc d'atac d'Unicaja reaccionaven per anotar en triangulacions amb Augustine i Brooks com a protagonistes. Un triple de Nedovic i un contraatac finalitzat per Dani Deu aconseguien reduir la distància a només +4 per a València Basket (54-50). El parava Txus Vidorreta. La reacció taronja arribava immediatament amb el primer triple d'Doornekamp i una esmaixada de Sastre superant al seu oponent en la línia de fons. (61-54, min.27). La màgia de Diot apareixia en escena regalant una gran assistència perquè Pleiss arribés als 11 punts. Unicaja es mantenia molt a prop amb el protagonisme de Brooks que mantenia als malaguenys a només 3 punts (63-60). Un triple de Nedovic en l'últim segon del quart posava el partit en un puny (66-63).

Erràtic inici de l'últim quart per als dos conjunts que no trobaven l'anella. El triple d'Antoine Diot arribava superat el tercer minut de període (69-63). L'avantatge taronja arribava als 8 punts amb el tap il·legal que cometia Augustine al tir de Dubljevic. Joan Plaza demanava temps mort després del parcial arribant a l'equador del període. Erick Green comandava l'atac taronja amb bones finalitzacions al mateix temps que Unicaja responia llançant ràpids contraatacs. Brooks empatava el partit a 75 a falta de 3 minuts. Una entrada a cistella de San Emeterio, que després seria decisiva, posava el 78-75 en el marcador restant minut i mig de partit. A 10 segons, Aaron Doornekamp anotava des de la línia de 3 i immediatament Nedovic feia el mateix, 81-78 a 3 segons per al desenllaç. McCallum forçava la falta a Diot per a llançar a la línia i tancar el partit 83-78.

La quarta final de l'any per a València Basket es disputarà demà dissabte a les 19:30 hores davant el guanyador de l'altra eliminatòria (Herbalife Gran Canària o Reial Madrid). Una hora abans de l'inici del xoc, Rafa Martínez participarà en el concurs de triples organitzat per la Supercopa Endesa. Tot això, es podrà seguir en # 0.