La Fonteta estrena la nova Eurolliga amb victòria (78-71)

20/10/2017

El conjunt taronja es porta la victòria en els seus estrena com a local en la màxima competició amb una victòria davant d'Anadolu Efes en un partit en què el tercer quart va ser determinant amb un parcial de 28-10. Erick Green i Joan Sastre van comandar la victòria.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrÍ va anotar els primers punts en la Fonteta en esta nova marxa de la Turkish Airlines Euroleague des del tir lliure i Will Thomas va anotar des de la mitja distància, encara que Muric equilibrava per a l'equip turc. El treball de Dubljevic en el rebot ofensiu i un triple de Erick Green van donar la primera xicoteta renda a l'equip taronja (9-4 min.4). I malgrat que Muric seguia assumint tot l'encert dels seus, dues accions seguides de Green i una safata de Dubljevic van pujar l'avantatge local a nou punts. I el novè punt de Erick Green, amb una cistella des de la mitja distància, ampliava el parcial a 8-0 i portava a Perasovic a parar el partit amb 17-6 a poc menys de quatre minuts per a acabar el primer quart. L'entrada de Stimac va millorar al Anadolu Efes, encara que Will Thomas protegia l'avantatge local des de la mitja distància. Una anella passada i un triple de l'australià Motum van deixar el marcador en 19-13 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb tres triples seguits de Van Rossom, Doornekamp i Sastre per a posar un nou màxim avantatge (28-15 min.12). Stimac va anotar dues cistelles seguides per a tornar a aproximar als turcs, Dubljevic i Pleiss es carregaven amb tres faltes personals cadascun, per la qual cosa Txus Vidorreta va optar per fer debutar en Eurolliga a l'islandès Tryggvi Hlinason. Un 2+1 de McCollum va posar el 28-22, encara que Hlinason es va estrenar en la màxima competició continental traient falta i anotant dos tirs lliures en l'acció següent. Un triple de Vives va respondre a les cistelles d'Adams i McCollum que van posar al Anadolu Efes a cinc, encara que Green treia tirs lliures per al 35-28 a quatre minuts del descans. Stimac es va anar al pal baix amb Hlinason per a retallar a tres, Green es va generar la cistella, però Stimac i McCollum des del tir lliure van posar el 37-36. Un tir lliure de Will Thomas i una cistella de McCollum deixaven el partit empatat a 38 en arribar al descans.

McCollum va posar al Anadolu Efes per primera vegada per davant, encara que un ganxo de Pleiss i un mat després de robatori de Sastre van tornar a posar per damunt a l'equip taronja. Un triple des de la cantonada de Sastre després d'una bona circulació de pilota va donar un poc d'oxigen al Valencia Basket (45-40 min.23). Green des del tir lliure i un triple de Doornekamp després d'una nova bona jugada del col·lectiu arribaven a Perasovic a parar-ho amb 49-42. Un triple de Sastre, una bona defensa i una safata en transició de l'escorta balear recuperaven els deu de renda abans d'una safata de Motum. Erick Green, anotant des de la mitja distància o assistint per al mat en transició d'un Sastre deslligat obligaven a Perasovic a gastar el seu segon temps mort (58-46 min.27). Però Green va enfonsar un poc més el punyal amb un triple en acció individual o furtant una pilota per a trobar a Dubljevic sota el cèrcol i pujar l'avantatge a 17 punts. I encara la pujaria més Erick Green amb un encert des de la cantonada que ampliava el parcial fins a un 28-6 que posava 20 a dalt a l'equip taronja abans que Doellman deixara el marcador en 66-48 amb deu minuts per jugar.

McCollum va tractar d'agarrar als seus multiplicant-se tant en defensa com en atac, anotant i assistint a Muric, la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit després d'un parcial d'eixida de quart dels turcs de 0-7. L'equip taronja tenia problemes per a anotar, però almenys va tancar la seua anella en les accions següents i un ganxo de Pleiss va tallar el parcial en contra. Doellman amb un triple va posar el 68-58, però després de fallar Anadolu Efes un triple per a estrènyer-ho més, una bona jugada col·lectiva va acabar amb un 2+1 de Thomas per al 71-58 a sis minuts del final. Doellman i Pleiss van intercanviar punts, Valencia Basket va encadenar un parell de bones accions defensives i Green va anotar des de la mitja distància per a entrar en els últims tres minuts amb quinze d'avantatge.Els visitants van baixar la distancia, pero la victoria es va quedar a la Fonteta.