Derrota en un barallat partit a casa del campió (79-66)

02/11/2017

Valencia Basket va patir la segona derrota en la present edició de la Turkish Airlines Euroleague visitant la pista del vigent campió de la competició, el Fenerbahce. El conjunt taronja va arribar amb opcions fins als últims minuts del partit, moment en què els turcs es van fer amb el seu màxim avantatge (+13). Jan Vesely i Luigi Datome van ser els màxims artífexs del conjunt local. Fernando San Emeterio va ser un dels més destacats a Valencia Basket després de recuperar-se de la seua lesió.

Txus Vidorreta formava amb Guillem Vives, Erick Green, Aaron Doornekamp en el tres i Will Thomas i Bojan Dubljevic com a parella d'interiors. Wanamaker estrenava el marcador amb una safata forçant la falta de Dubljevic i Doornekamp responia amb un triple obert. A la següent jugada local, Dubljevic cometia la segona falta i obligava a l'entrenador taronja a donar entrada a Tibor Pleiss al seu lloc. Els otomans es feien forts frenant la generació d'atac d'Erick Green. Vesely i Luigi Datome amb dos triples consecutius incrementaven el primer avantatge local fins al 12-5. Will Thomas responia des del triple. Valencia Basket reaccionava després del primer temps mort empatant el partit amb dos triples consecutius de Rafa Martínez i Sam Van Rossom (18-18, min 8). Mahmutoglu tancava el primer quart amb un tir de 3 metres.

Van Rossom connectava amb Pleiss per acabar amb una gran esmaixada la primera jugada del segon període. A la següent jugada d'atac, Van Rossom s'encarregava d'anotar contra el tauler. Dues pèrdues en atac forçades per una gran defensa de Fenerbahce els permetia fer-se amb un parcial de 6-0. Parava el partit Txus Vidorreta i seguidament donava entrada a Fernando San Emeterio, que tornava després d'unes setmanes fora de la pista. Valencia Basket no es trobava còmode en atac i les escasses ocasions no trobaven l’anella. Tot el contrari que Fenerbahçe, que anotava a través d'Guduric i Wanamaker per establir el 31-22. Després d'un nou pas per la banqueta, Erick Green anotava els seus primers punts des de la línia de tir lliure. Thompson es penjava després d'una gran assistència de Sloukas, molt participatiu des de la seua eixida a pista. Buscava per dins Valencia Basket i Will Thomas anotava contra el tauler després de desfer-se del seu oponent. Sloukas responia amb un triple lliurat i seguidament debutava l'últim fitxatge taronja, Damjan Rudez (38-28, min 19). Dubljevic treia dos tirs lliures per a ficar el 38-30, marcador amb el qual s'arribava al descans del partit.

Jason Thompson estrenava la segona part i San Emeterio responia amb una entrada obrint-se pas fins a l’anella. Valencia Basket obligava a Fenerbahce a esgotar el temps de possessió i Datome anotava després d’un rebot ofensiu baix el tauler. Un triple de San Emeterio i un 2 + 1 espectacular de Sam Van Rossom acostaven als visitants a només 4 punts. Dos triples consecutius de Nunnally donaven oxigen a Fenerbahce abans que Pleiss es lluira amb una esmaixada buscant el contacte (48-40 min 26). La ratxa de Nunnally es mantenia després del temps mort en pista per anotar el seu huitè punt de forma consecutiva. La intensa defensa sobre Green permetia a Vives anotar un triple que tot seguit es veuria contrarestat amb un altre de Nunnally, totalment inspirat (53-45 min.28). Datome portava de nou l'avantatge local fins als 10 punts amb dos tirs consecutius. Dubljevic anotava amb un ganxo per tancar el tercer quart amb 57-49.

Els últims deu minuts del partit van començar amb dos punts més de Datome. Aaron Doornekamp trencava amb un triple les indecisions en un i un altre costat de la pista per reduir l'avantatge a 5 punts (59-54 min 33). En la jugada següent, Sloukas contrarrestaba l'acció amb un altre triple. Un nou triple caería del costat visitant amb San Emeterio com a protagonista després d'un "step back" (62-57 min 34). Dos bones accions més de Wanamaker van ampliar l'avantatge otomà fins als 8 punts (67-59 minuts 36). San Emeterio, amb un triple llunyà, va permetre als seus mantenir-se en el partit a només 5 punts a falta de 2 minuts i mig. Fenerbahce va copejar en un moment crucial anotant mitjançant Sloukas i Vesely en un 2 + 1. Nunnally i Vesely van certificar la victòria local posant +12 a falta d'1 minut per a la final del partit (76-64). 3 tirs lliures anotats per Fenerbahce tancaven el partit amb el màxim avantatge (79-66)