Arriba la sexta en la Liga Endesa en el retorn a la Fonteta (87-78)

05/11/2017

València Basket va patir per a defensar la segona plaça i tancar la seua sisena victòria en la Liga Endesa després d'imposar-se al San Pablo Burgos per 87-78. L'equip taronja va controlar el partit des de la meitat del primer quart i va arribar a manar fins a per 16 punts, però un parcial en contra en el tercer quart va ficar de ple a l'equip burgalés en el partit. Valencia Basket va eixir d'aqueix mal moment amb tres triples seguits i va acabar tancant el partit des de la defensa i amb els punts de Erick Green, que va tornar a ser el millor anotador de l'equip amb 21 punts.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí va anotar des del tir lliure el primer punt taronja després de dues cistelles castellanes i amb un triple va empatar el partit després de tres minuts jugats. Un triple de Green des de la cantonada va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja i malgrat un altre de Gailius, un 2+1 de Green mantenia per damunt al Valencia Basket al pas per la meitat del primer acte (10-9 min.5). L'intercanvi de cistelles canviava també el liderat en el marcador fins a una cistella en transició de San Emeterio per al 16-13. Doornekamp, amb una safata en contraatac i una passada interior per al 2+1 de Pleiss va liderar una xicoteta estirada taronja que amb dos tirs lliures del center alemany deixava el marcador en 23-15 al final del primer quart.

Un triple de Vives va donar resposta a un altre triple de Barrera i un mat de Sedekerskis que acostaven a sis al conjunt castellà. I una cistella en transició de Vega portava a Txus Vidorreta a parar el partit amb 26-22. Un triple des de la cantonada de Rafa Martínez va trencar el parcial en contra i després d'una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic, Diego Epifanio ho tornava a parar amb 31-22 tres jugades després. Un triple de Abalde posava per primera vegada la desena d'avantatge i un altre de Erick Green posava el 37-22 amb un poc més de tres minuts per a arribar al descans. Amb Deon Thompson tractant de retallar, Van Rossom anotava per dues vegades per a mantindre la renda taronja i un ganxo de San Emeterio posaven una màxima de 16 punts. Gailius i Thompson assumien el pes ofensiu del seu equip, encara que va anar un triple sobre la botzina de Edu Martínez el que deixava el marcador al descans en 45-34.

Una cistella de Doornekamp va obrir la segona meitat però una cistella de Thompson i un triple de Fisher acostaven a l'equip castellà a huit (47-39 min.22). Un 2+1 de Green i dos tirs lliures de San Emeterio van activar l'ofensiva taronja, encara que Fisher i López després de robatori s'obstinaven en mantindre al San Pablo Burgos per sota de la desena de desavantatge. El conjunt burgalès castigava els errors de l'equip taronja amb punts dels seus interiors Huskic i Thompson per a posar-se a cinc. Una acció individual de Gailius i un triple de Fisher empataven el partit a 52 a 4:23 per al final del tercer quart. Després d'un intercanvi d'errors, Sedekerskis va posar per damunt a l'equip burgalés i Van Rossom, amb un triple, va parar el parcial en contra en 0-15. Després d'una bona defensa, Rafa Martínez va anotar un altre triple per a posar el 58-54 i donar un poc d'oxigen al Valencia Basket. Thompson va anotar per al San Pablo però San Emeterio va clavar el tercer triple consecutiu i Dubljevic no va perdonar des del tir lliure per a donar set d'avantatge a l'equip taronja. Gailius i Dubljevic van intercanviar tirs lliures per a deixar-ho en 65-58 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Van Rossom va respondre a una acció individual de Gailius, encara que Huskic va anotar el triple per al 69-63. Will Thomas va traure personal per a anotar els dos tirs lliures però Huskic va tornar a anotar amb un poc de fortuna per a mantindre a sis al seu equip. Després d'un robatori de Van Rossom, Abalde va convertir en dos punts el rebot ofensiu encara que López va anotar el triple i una cistella en transició de Fisher posava el 73-70 amb cinc minuts per jugar. Pleiss va respondre en l'altre costat amb un mat però Gailius va anotar una safata en transició per a entrar en els últims quatre minuts amb tres d'avantatge per als de casa. L'equip taronja va trobar a Pleiss prop de l’anella i l'alemany responia traient personals i anotant des del tir lliure. Valencia Basket va millorar en defensa i va seguir sumant amb tirs lliures de Green. Un palmeig de Thompson ficava el partit amb 79-74 a dos minuts del final. Un triple de Erick Green després del tap sobre Will Thomas encarrilava el triomf taronja, però Gailius anotava l'acció individual per al 82-76 amb 55 segons per jugar. Fisher va robar la pilota, però Doornekamp va fer el mateix per a un atac que va acabar amb una jugada de tres punts (tir lliure de San Emeterio i cistella de Green després del rebot ofensiu) que va tancar la victòria taronja, que arribaria per un marcador de 87-78.