Sense opcions a Moscú (94-67)

09/11/2017

Valencia Basket va caure derrotat en la seua visita a la pista del CSKA Moscou (94-67) per a quedar-se amb un balanç de 3-3 en la Turkish Airlines Euroleague. El conjunt rus es va refer a un inici fulgurant de l'equip taronja per a anar-se guanyant al descans, amb Nando De Colo liderant als seus per a agafar un ampli avantatge en el tercer quart que ja va ser definitiu per a la sort del partit. Valencia Basket va intentar tornar al partit de la mà de San Emeterio, però l'equip rus no ho va permetre a força de triples.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Aaron Doornekamp, Damjan Rudez i Tibor Pleiss. Un ganxo del center alemany va inaugurar el marcador del Megasport Arena, la qual cosa unit a dues cistelles des del lateral de Doornekamp i el propi Pleiss posaven el 0-6 després dels primers dos minuts. Encara que Higgins va anotar la primera dels russos, Doornekamp i Green en transició van elevar l'avantatge taronja fins a un 2-10. Amb Higgins com l'únic jugador amb encert dels russos, Rudez i una antiesportiva sobre Green van augmentar la renda a deu punts al pas per la meitat del primer quart. Un 2+0 de Othello Hunter va trobar la resposta d'un triple des de la cantonada de Doornekamp que va portar a Itoudis a parar el partit amb 6-17. Nando De Colo va activar l'atac rus, i malgrat que un palmeig de Dubljevic mantenia l'avantatge visitant en la desena, un 2+1 de Will Clyburn i una falta de tirs sobre De Colo la baixava fins al 14-19. L'equip rus va carregar de faltes personals al Valencia Basket i va anar a la línia per a acostar-se a un punt. I amb una acció individual de De Colo deixava el marcador en 20-19 al final del primer quart.

Pleiss va tallar el parcial en contra en 11-0 amb les dues primeres cistelles del segon acte, i malgrat que un triple de Vorontsevich va igualar el partit, de nou l'alemany des de la mitja distància i San Emeterio amb una acció individual posaven el 23-27 després de tres minuts de segon quart. CSKA Moscou va castigar els errors per a anotar dues cistelles fàcils i empatar de nou, posant-se per damunt amb dos tirs lliures de Hynes i un mat de Vorontsevich que van portar a Vidorreta a parar el partit amb quatre a baix. Doornekamp va tallar el parcial des del tir lliure i un 2+1 de Guillem Vives va posar el 33-31 a tres i mig del descans. Dubljevic va respondre amb una canastra amb addicional a l'encert de Hines per a posar a un a l'equip taronja i ho va tornar a fer amb una cistella després de rebot ofensiu. No obstant açò, De Colo i Higgins trobaven l’anella per a estirar l'avantatge de l'equip rus fins als set punts. Dubljevic es va inventar la cistella baix l’anella per a tornar a retallar i deixar el marcador en 43-38 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb Othello Hunter fent mal en l’anella taronja amb quatre punts seguits. L'equip rus va aprofitar les dificultats per a anotar del Valencia Basket per a posar per primera vegada la desena d'avantatge amb un triple de Vorontsevich (50-38 min.23). Pleiss va anotar la primera cistella valenciana de la segona meitat, però De Colo va seguir castigant amb un altre triple. L'equip taronja va millorar la seua defensa i de la mà de Green després d'un robatori i un triple de Van Rossom en transició va baixar el desavantatge a huit (53-45). Però Kurbanov i un nou triple de De Colo ho tornava a estirar a tretze per al conjunt rus. Un triple de Vives va trobar la resposta d'un altre de Kurbanov, la qual cosa unida a un mat després de rebot ofensiu de Hunter i un triple llunyà de De Colo posaven el 66-48. Kulagin i Hines van fer més gran la ferida, que després d'una cistella de Green es quedava en 73-54 amb deu minuts per jugar.

Higgins deixava sense efecte un triple de San Emeterio, i encara que l’aler càntabre va repetir amb un segon encert mes allà de l'arc, va trobar resposta en un triple de Kurbanov i un altre de Higgins abans que Van Rossom haguera de retirar-se lesionat en el turmell dret. El tercer triple en el quart de San Emeterio i un altre des de la cantonada de Rafa Martínez no van trobar encert de més jugadors mentre els jugadors de rotació del conjunt moscovita feien créixer el desavantatge fins al 94-67 amb el qual va acabar l’encontre.