Una altra remuntada frustra la reacció taronja (82-86)

15/12/2017

València Basket va caure derrotat davant d'Estrela Roja en la Jornada 12 de la Lliga Endesa en un partit que dòmino per fins a 13 punts en l'últim quart, però que va acabar caient del costat dels serbis en els últims instants.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Tibor Pleiss. Un 2+0 de l'interior alemany va ser la primera cistella del partit. Una acció individual de Green i un triple de Will Thomas mantenien per damunt a l'equip taronja malgrat els punts de Dangubic i Jankovic (7-4 min.3). San Emeterio va mantindre la renda taronja fins que set punts seguits de Rochestie i dos tirs lliures de Dangubic van canviar el signe del partit (9-15) a quatre minuts del final del primer quart. Un triple de Van Rossom va tallar el parcial en contra i una cistella de San Emeterio després de robatori de Doornekamp va posar a un a l'equip taronja abans de la cistella de Dangubic. El canadenc i Van Rossom des de la personal mantenien a prop al quadre local malgrat el triple de Antic i l'encert de Feldeine, Abalde, que tornava després de lesió, es va inventar un ganxo amb l'esquerra, però Jovanovic amb una cistella després de rebot ofensiu deixava el marcador en 22-26 després del primer acte.

Dobric amb tres punts seguits i una antiesportiva xiulada a Abalde que va acabar amb quatre tirs lliures per al conjunt serbi després de dues faltes posteriors que van ficar en bandera a l'equip taronja després de només 80 segons de segon quart van portar a Txus Vidorreta a parar el partit amb 22-33. València Basket va millorar arrere però no trobava encert i només va poder obrir la seua anotació del segon acte amb un tir lliure de San Emeterio. Pleiss des de la mitja distància va encistellar la primera en joc però des del tir lliure, els interiors de l'Estrela Roja mantenien deu a dalt als seus al pas per l'equador del segon quart. Dos palmejos seguits de Pleiss contrarrestaven el triple de Dangubic i els tirs lliures de Green els de Rochestie. Dos tirs lliures de Abalde i després de dues bones defenses, un triple de Vives va posar a dos a l'equip taronja. I una acció individual de Erick Green manava el partit al descans amb 38-40.

Un triple de Will Thomas va posar de nou per davant a l'equip taronja i una acció individual va ampliar el parcial a 14-0 per a posar el 43-40. Un 2+1 de Lessort va empatar de nou l’encontre però Doornekamp primer i Erick Green des del tir lliure defensaven la renda local malgrat els punts de Feldeine. Dos mats seguits de Tibor Pleiss donaven un xicotet avantatge a l'equip taronja encara que Davidovac va clavar el triple després del temps mort. Pleiss seguia assumint la responsabilitat en atac però un mat de Lessort empatava el partit a 52. L'entrada de Dubljevic i San Emeterio li va donar un poc d'oxigen a l'equip i una safata del càntabre i un triple de Abalde mantenien a l'equip taronja per davant malgrat l'exhibició de Feldeine. Un ganxo de San Emeterio i una safata en transició de Thomas posaven el 61-54 abans de la safata de Feldeine. Una acció individual de San Emeterio deixava el marcador en 63-56 amb deu minuts per jugar.

Un palmeig de Pleiss va posar +9 al quadre local abans d'un 2+1 de Bjelica, però Abalde va encertar des de la mitja distància i un triple de San Emeterio des de la cantonada posava el 70-59 a 7:38 per al final. Amb els dos pivots en pista, un palmeig de Dubljevic posava tretze a dalt al quadre valencià abans d'una cistella en transició de Antic i un triple de Davidovac per al 72-64. Feldeine va posar a sis als seus, moment en el qual Vidorreta va parar el partit. Els serbis es van posar a quatre, i els àrbitres van xiular antiesportiva de Erick Green després de revisar el vídeo, la qual cosa li va donar un tir lliure a Antic i una bola extra per al triple del macedoni que empatava el partit a 72. Una falta de Dubljevic en la lluita pel rebot i una altra de Thomas donaven tirs a Feldeine que posava quatre per damunt a l'equip serbi a dos i mig del final. Van Rossom va trencar el parcial en contra amb una safata a cèrcol passat i un triple de San Emeterio posava el 77-76 a 1:07 del final.

En el següent atac, la desgràcia es presentava en la Fonteta, Estrela Roja fallava el seu atac però a Abalde se li escapava el baló i Rochestie els posava novament per davant. En els segons finals, els mals atacs taronja i l'encert de Feldeine en el tir lliure va sentenciar el partit.