Derrota en la Fonteta davant de Zalgiris (63-71)

21/12/2017

Valencia Basket no va poder imposar-se al Zalgiris en la Fonteta en el dolc de la Jornada 13 de la Turkish Airlines Euroleague. L'equip lituà es va imposar gràcies a un gran tercer quart que va segellar el seu avantatge final.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Davies va anotar les primeres dues cistelles del partit i els àrbitres li van xiular dues faltes a l'únic base disponible, Sam Van Rossom, abans que Ulanovas posara un 0-6 d'eixida abans de la primera cistella taronja, obra de Doornekamp. Davies i Jankunas van seguir fent mal baix els cèrcols per a posar huit a dalt a l'equip lituà abans que els tirs lliures de Green i Dubljevic retallaren un poc (6-10 min.6). Jankunas va mantindre la renda visitant malgrat els punts de Doornekamp i Abalde. I Green amb una acció individual va posar el 12-15. Abalde va respondre a la cistella de Micic i Green a la de Davies per a deixar el marcador en 16-19 després del primer quart.

Un triple de Will Thomas per a començar el segon acte empatava el partit i un altre de Erick Green portava a Jasikevicius a parar el partit amb 22-19 després de menys d'un minut de segon quart. Will Thomas i Fernando San Emeterio defensaven eixe mínim avantatge malgrat la intensitat de Micic, encara que Zalgiris va castigar un parell d'errors de l'equip taronja per a tornar a posar-se un punt per damunt (26-27 min.14). Dos triples seguits de Rafa Martínez i Aaron Doornekamp van donar un poc d'aire a l'equip taronja abans d'un alley-oop baixat per White. Dubljevic va fer mal al Zalgiris amb el rebot ofensiu i traient tirs lliures (34-29 min.18) encara que Milaknis va clavar el triple per a apretar el partit. Doornekamp després d'un robatori va posar de nou quatre a dalt a l'equip taronja, però Micic va deixar el marcador en 36-34 en arribar al descans.

Micic i Davies van colpejar primer en la segona meitat abans de dos tirs lliures de Tibor Pleiss. L'equip taronja va tancar el seu cèrcol en les següents accions però només va poder anotar des de la línia de personal per a acostar-se a dos, la qual cosa va aprofitar el Zalgiris per a agafar un xicotet avantatge perquè Vidorreta parara el partit (39-45 min.24). Will Thomas va anotar només un des del tir lliure i els triples de l'equip taronja no obstaculitzen malgrat les bones defenses de l'equip local. Dubljevic va posar el 42-45 des del tir lliure però en una acció en la qual Alberto Abalde va acabar tirat en el sòl dolent-se de l'esquena, Pangos va ficar el triple. Ulanovas va emergir en el partit amb un tap sobre Dubljevic i traient un 2+1 que suposava la quarta falta de Van Rossom (42-51 min.28). Un mat de Dubljevic va trencar el parcial en contra però White va anotar el triple per a posar deu a dalt al quadre visitant per primera vegada en el partit. Una safata de Abalde deixava el marcador en 46-54 faltant deu minuts per al final.

Milaknis va ficar un triple per a posar el 46-57 però Dubljevic va anotar després de rebot ofensiu. I encara que White es va penjar de l’anella, el capità Rafa Martínez va anotar el triple des de la cantonada. White i Rafa Martínez van intercanviar tirs lliures i Ulanovas va anotar baix l’anella per al 52-63 a cinc minuts per al final. Green va ficar la safata en acció personal però Jankunas va replicar i el Zalgiris va defensar en les següents jugades perquè el crono seguira baixant en contra del Valencia Basket. Pleiss va anotar dos tirs lliures i Green un triple des de la cantonada per a entrar sis a baix a tres minuts del final. Valencia Basket va defensar però San Emeterio va fallar el triple, Pleiss va robar la pilota però San Emeterio tampoc va anotar. Valencia Basket va tornar a defensar i després d'una jugada embrollada, Van Rossom va ficar la safata per a posar el 61-65 amb 58 segons per jugar. Zalgiris va atacar llarg i Micic va clavar el triple des de la cantonada. Green no va anotar i Milaknis va matar el partit amb un altre triple en una trobada que va acabar amb derrota taronja per 63-71.