Fe, suor i sacrifici per a sumar la quarta (67-63)

28/12/2017

I, a la fi, va arribar la quarta victòria en la Turkish Airlines Euroleague. Un partit dur, físic, en el que València Basket es va sobreposar a la baixa de Ferando Sant Emeteri i a la febra d'Alberto Abalde, que va jugar a pesar d'estar pràcticament descartat només una hora abans de l'inici. La fe, alçant 10 punts en el tercer quart, i l'enorme desgast final van ajudar a aconseguir la quarta de la temporada en l'Eurolliga.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. L'equip grec va començar més enxufat per a aconseguir un parcial de 0-7 que va portar a Vidorreta a parar el partit. Un ganxo de Tibor Pleiss va ser la primera cistella taronja i una acció individual de Van Rossom anotant des del pal mitjà va posar el 4-8. L'equip taronja va millorar en defensa en les següent accions i de nou el base belga, des del tir lliure i un 3+1 de Erick Green van equilibrar el partit (10-10 min.6). Alberto Abalde va ingressar en el partit a exercir de base malgrat patir un procés febril i Lojeski i Doornekamp van intercanviar punts per a mantindre la igualtat en arribar als últims dos minuts del primer acte. Lojeski, que va anotar onze punts en el primer quart, i un triple de Rivers deixaven el marcador en 12-17 després dels primers deu minuts.

Vougioukas i Auguste van elevar a onze la renda hel·lena abans d'un triple de Green. I dues cistelles seguides de Pleiss responien als punts de Rivers per a posar el 19-25 a sis del descans. Rudez i Pleiss, amb dos ganxos seguits, mantenien a l'equip taronja a cinc punts malgrat un triple de Denmon. Un mat de Pleiss posava el 25-28 a tres minuts del descans. I un triple de Green empatava el partit, portant a Xavi Pascual a parar-ho amb 28 iguals. Lekavicius i Rivers van anotar, però els dos millors de la primera part, Pleiss des del tir lliure i Green amb un triple ho tornaven a igualar per a deixar-ho en 32-32 en arribar a l'intermedi.

Erick Green va obrir el marcador en la segona meitat amb una acció individual i un mat de Pleiss va posar el 36-33 després de tres minuts. Singleton es va fer l’amo dels dos cèrcols i un triple seu, unit a un altre de Lojeski, tornaven a posar per davant als grecs al pas per l'equador del tercer acte (36-39). Gist i Lekavicius van elevar a set la renda visitant des del tir lliure i un triple de Singleton va posar el 36-46 abans d'una cistella de Abalde. I dues cistelles seguides de Dubljevic baix l’anella posaven el 42-46 a minut i mig del final del tercer quart. Una cistella de Green des de la mitja distància elevava el parcial a 8-0 i va portar a Xavi Pascual a parar el partit amb dos a baix per a l'equip taronja. I dos tirs lliures del capità Rafa Martínez tornaven a igualar el partit abans d'un ganxo de Vougioukas i una cistella des de la mitja distància de Dubljevic que ho deixava amb empat a 48 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Dubljevic tornava a posar per damunt a l'equip taronja en els primers compassos de l'últim quart i una transició de Abalde posava el 53-50 en el marcador. Vougioukas va anotar després de diverses bones defenses de l'equip taronja que no va poder ampliar el seu avantatge i un triple de Denmon va tornar a posar per damunt a l'equip grec. Encara que dos tirs lliures de Green empataven el partit a 55 a cinc minuts exactes del final. Denmon va anotar des de la mitja distància i Martínez li va respondre amb una cistella difícil des del lateral. Un triple d'Aaron Doornekamp tornava a donar avantatge a l'equip local abans de la rèplica de Pappas per a tornar a empatar-ho. Un nou triple de Doornekamp, després de lluitar per a obtindre el rebot en atac posava el 63-60. Però Lojeski empatava de nou el partit amb un altre triple després del rebot ofensiu de l'equip grec. Van Rossom no va anotar la safata, Rivers tampoc i es va entrar en l'últim minut amb empat. Dubljevic va anotar baix l’anella després de rebot ofensiu per a posar el 65-63 a 36 segons del final. Panathinaikos no va poder anotar, Dubljevic va garantir el rebot, i encara que Rivers va robar la pilota, el balanç va ser bé i no els grecs no van poder anotar. En la lluita pel rebot ofensiu, la pilota va correspondre a l'equip taronja i després de les faltes tàctiques de Panathinaikos, dos tirs lliures de Erick Green van certificar el triomf taronja per 67-63.