El màgic 2017 acaba amb una bona victòria en la Fonteta (102-81)

30/12/2017

Valencia Basket va tancar el seu màgic any 2017 amb la seua 50ª victòria de l'any natural en imposar-se al Divina Seguros Joventut per 102-81 en un encontre que va dominar des del principi amb 34 punts en el primer quart i que va trencar definitivament en el tercer amb una altra bona prestació ofensiva. Rafa Martínez amb 19 punts i Aaron Doornekamp amb 15 van ser els més destacats en un bon triomf coral amb sis jugadors per sobre de la desena en anotació.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. Un mat de Will va obrir el marcador, la qual cosa unit a una safata de Rafa, un ganxo de Pleiss i un triple de Van Rossom van donar un primer xicotet avantatge al quadre local després de tres minuts (9-2). Richard mantenia ofensivament als seus, però dos triples seguits de Doornekamp van posar per primera vegada la desena d'avantatge (15-4 min.4) i van portar a Ocampo a demanar temps mort. Rafa Martínez va respondre al triple de Vidal i un 2+1 de Doornekamp va posar el 21-7. La segona unitat de la Penya va reactivar l'ofensiva verd-i-negra, però Dubljevic mantenia la renda per sobre de la desena i una cistella amb addicional de Martínez suposava el 27-13 a dos minuts del final del primer acte. El capità va seguir trobant l’anella en una recta final de quart d'intercanvi de canastres, en el qual un 3+1 de López Arostegui i un triple de Green ho deixaven en 34-22 després del primer quart.

L'equip taronja va millorar la seua defensa en l'inici del segon acte, la qual cosa unida als punts prop de l’anella de Rudez i Dubljevic, mantenia estable la renda local. Van ser dues cistelles fàcils en transició després de robatori de Green i Doornekamp les que van portar a Ocampo a demanar temps mort amb 42-26 a sis minuts del descans. Vidal va anotar un triple i Rudez va assistir a Pleiss per a la cistella baix el cèrcol en un moment de partit en el qual les segones opcions permetien a l'equip verd-i-negre mantindre’s en l’encontre, malgrat que un triple de Van Rossom posava el 47-31. Dimitrijevic va assumir la responsabilitat ofensiva en l'equip visitant i dues accions seguides de Gielo i Birgander deixaven el marcador en 47-37 en arribar al descans.

Un triple del capità Rafa Martínez va obrir la segona meitat però els punts de Richard i Birgander acostaven a l'equipe visitant a huit punts abans de dos triples seguits de Doornekamp i Thomas per al 57-43. I el tercer triple consecutiu, obra de Rafa Martínez, posava una màxima de +17 a sis minuts per al final del tercer acte. Cinc punts seguits de Will Thomas van contindre el despertar ofensiu de Ventura i Pleiss des del tir lliure col·locava el 66-48 en el marcador al pas pel minut 26. L’aler Josep Puerto va entrar en el partit i Abalde amb cinc punts seguits va posar per primera vegada l'avantatge per sobre de la vintena (71-48 min.28). Puerto es va unir al bon moment ofensiu de l'equip amb una cistella des de la mitja distància i cinc punts seguits de Nogués ho deixaven en 75-55 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Dubljevic i una safata de Van Rossom van obrir l'últim quart. I una cistella amb addicional de Dubljevic i un triple del base belga van elevar la renda local fins al 86-60 a sis minuts del final amb la Fonteta gaudint amb el seu equip en este tancament de l'any 2017. Amb tres partits la setmana que ve i només nou jugadors professionals, Vidorreta va optar per donar descans a Van Rossom i ficar en partit a Puerto i Hlinason amb més de cinc minuts per jugar. Rudez va començar a endollar des de la mitja distància i Birgander a convertir prop del cèrcol, amb Alberto Abalde endollant contra els seus ex. Luis Ferrando va debutar en la Liga Endesa a tres minuts del final, un triple del capità ho va preparar i un tir lliure de Hlinason va posar el centenar de punts en el videomarcador de la Fonteta. Amb els atacs dominant a les defenses en les últimes accions, el partit va acabar amb un resultat de 102-81.