Remuntada de 17 punts i victòria èpica a Màlaga (83-85)

04/01/2018

Valencia Basket va sumar la seua cinquena victòria a la pista de l'Unicaja en el partit de la jornada 16 de la Turkish Airlines Euroleague (83-85). Malgrat que el conjunt malagueny va obrir un avantatge considerable es va arribar a una recta final marcada per la igualtat fruit de la reacció taronja. El capità, Rafa Martínez, va ser el màxim artífex amb 17 punts seguit per Alberto Abalde (16 pts) i Sam Van Rossom (15 pts).

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Aaron Doornekamp, ​​Will Thomas i Bojan Dubljevic. El pívot montenegrí va ser el primer en anotar per al conjunt taronja superant a Shermadini amb un ganxo. Alberto Díaz anotava per als seus des del triple però trobava la resposta de Doornekamp seguidament (3-5). La bona defensa taronja va incomodar a un Unicaja que empatava el partit després d'un rebot ofensiu de Brooks. Valencia Basket jugava ràpid en atac per aconseguir la primera renda de 4 punts després d'anotar baix l’anella Dubljevic i Thomas (5-9). Un 2+1 de Jeff Brooks i dues accions individuals de Shermadini van donar la volta al marcador per posar per davant als malaguenys per primera vegada (12-11). Valencia Basket va respondre a un parcial de 5-0 per a Unicaja amb els triples d'Abalde i Rafa Martínez que suposaven l'empat a 19 al final del primer quart.

El segon acte començava de la mateixa forma que ho feia l'anterior, amb Bojan Dubljevic superant a l’oponent al post baix i traguent el ganxo. Nedovic va treure el 2+1 i va trobar a Augustine al següent intent per deixar-la en el tauler. La quinta falta en equip per a Valencia Basket va arribar només després de superar els 2 minuts de joc. Díaz augmentava l'avantatge local fins als 7 punts (28-21). Rafa Martínez frenava amb un espectacular 3+1 este parcial però el serbi Nemanja Nedovic respondria amb 8 punts consecutius. Pleiss i Doornekamp van anotar 4 punts més cadascú per mantenir-se a només 3 punts (36-33). Un altre triple, en esta ocasió de Suárez, va tornar a donar un avantatge de 6 punts per a Unicaja. Ja en els últims minuts del quart Green i McCallum compartirien el protagonisme a l'atac. Les dues últimes accions de Brooks van permetre que Unicaja es marxara amb un avantatge de 9 punts al descans (48-39).

La segona part començava amb més encert i intensitat en defensa per als malaguenys que es feien amb un parcial de 8-0 amb Augustine i els triples de Waczynski i Salin (46% en el triple en este moment, 56-39). Després del temps mort, Van Rossom s'erigia com la reacció taronja anotant 8 punts pràcticament consecutius. L'aportació de Doornekamp i Dubljevic permetia reduir distàncies fins al 58-51 que obligava a Joan Plaza a demanar temps mort arribant a l'equador de la cambra. El joc es reprenia amb un triple de 8 metres d'Nedovic que posava de nou a 10 als seus. En els últims minuts del tercer acte Rafa Martínez cobrava protagonisme amb 8 punts vitals per mantenir a Valencia Basket 69-65 a falta de l'últim període.

Van Rossom anotava els primers punts de l'últim assalt per ajustar encara més si cap el marcador. Suárez responia des del triple donant oxigen a un Martín Carpena que veia com Tibor Pleiss tornava a posar a Valencia Basket (ja en bonus) a només un punt dels malaguenys a falta de 7 minuts (72-71). Van Rossom des del triple i Alberto Abalde amb 5 punts culminaven una remuntada èpica per als taronja a falta de 5 minuts per disputar-se (74-79). Davant la manca de claredat en atac Joan Plaza demanava temps mort. Es assenyalava tècnica a Txus Vidorreta i Unicaja només trobava l'encert des del tir lliure (77-79). Nedovic tornava a anotar per partida doble i l'encert en esta ocasió no acompanyava als jugadors de taronja. Van Rossom quedava expulsat a falta de poc més d'un minut per al final i McCallum anotava els dos tirs lliures per posar el marcador 83-79. Abalde ho apretava amb oposició perquè Doornekamp en la següent jugada col·locara un tap que permetia córrer a Rafa Martínez empatant el partit a 83 a falta de 28 segons. Final d'infart. Fallava Suárez des del triple i restant 4,7 segons Green viatjava a la línia de tirs lliures per posar a Valencia Basket per davant (83-85). Brooks perdia el control de pilota i Unicaja fallava l'últim llançament a la desesperada.