El sext projecte taronja en ‘One Team’ ja està en marxa

09/01/2018

La sexta edició del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball ja ha vist la llum, amb el primer entrenament en les instal·lacions de L’Alqueria del Basket. En este sext projecte de Valencia Basket en “One Team” s'emprarà la pràctica del bàsquet com a vehicle per a promoure el benestar i la inclusió social. El Club taronja treballarà de nou amb Cáritas per a ajudar a través de la millora de l'entorn i la pràctica esportiva a un grup de xics i xiques que ja participen en el Projecte Santa Marta.

 

En esta primera sessió, un grup de treball format per una quinzena de joves entre els 13 i els 17 anys han conegut als seus entrenadors: Paco Pardo, Pepe Casares i Juanjo Rojo. I han tingut una primera aproximació a la metodologia de les sessions ‘One Team’, un programa que van a desenvolupar fins a mitjan març. Com en les quatre temporades anteriors, el projecte tornarà a comptar amb el patrocini de l'Obra Social “La Caixa”.

 

Víctor Luengo, Team Manager de Valencia Basket per al Projecte One Team, va comparèixer per a donar el tret d'eixida als entrenaments i va assenyalar que “comencem este sext projecte, de nou al costat de Cáritas, molt il·lusionats i amb moltes ganes de començar a ensenyar als participants els valors del bàsquet. No a jugar al bàsquet, sinó els valors associats a este esport”. Sobre la ubicació que hui s'estrena per a realitzar estes sessions, Luengo va destacar que “portar-ho a L’Alqueria del Basket motiva als participants encara més. Unes instal·lacions noves que ho posen tot a l'abast d'ells. Contents d'iniciar este projecte en este espai i espere que vinguen molts més ací”.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Projecte Santa Marta

Santa Marta és un Projecte d'Intervenció Socioeducativa amb menors en risc d'exclusió social i les seues famílies, en el barri de la Font de Sant Lluis de València, que es desenvolupa en el marc de treball en xarxa del Programa de Família i Infància de Cáritas Diocesana de València. Este projecte és un intent de facilitar la integració d'uns menors i les seues famílies que, procedents d'un mitjà social desfavorit, viuen diferents situacions d'exclusió, les quals estan motivant un procés d'inadaptació social. I va donant passos cap a un projecte d'impuls del propi barri i un espai d'atenció i companyia per a facilitar la promoció social dels participants en esta iniciativa.


TAGS: