L'últim quart decidix un dur partit davant del campió (67-80)

11/01/2018

València Basket planta cara al campió d'Europa, a què li va remuntar un 0-15 inicial i al que dòmino durant el tercer quart amb un joc coral i de desgast que no va poder completar en l'últim quart.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Després d'un inici amb màxima intensitat defensiva, un parcial de 0-8 va portar a Vidorreta a parar el partit. Amb la defensa turca asfixiant l'atac taronja, Melli i Guduric van ampliar l'avantatge visitant fins als tretze punts abans del debut en la Fonteta de Sergi García. Després de vore's 0-15, un triple de Sergi García va ser la primera cistella taronja del quart i una acció individual del base esquerrà posava el 5-15 en el videomarcador de la Fonteta. Un ganxo de Pleiss va acostar a huit a l'equip taronja amb un parcial de 7-0 que va tallar Datome amb un triple per a deixar el marcador en 7-18 al final del primer acte.

Datome va seguir fent mal des de fora encara que Rudez va contestar amb un altre triple. I Pleiss va replicar amb un mat a l'acció individual de Sloukas. Abalde des del tir lliure i Rudez mantenien el desavantatge en onze, però els punts de Duveriouglu no li permetien baixar fins que un 2+1 del capità Rafa Martínez posava el 19-27 a sis minuts del descans. Una antiesportiva de Rudez sobre Thompson va propiciar una jugada de quatre punts dels turcs, encara que els tirs lliures de Abalde i Dubljevic mantenien el marcador en 23-33. L'equip taronja va encadenar diverses bones defenses, i encara que li va faltar un poc d'encert en el tir exterior per a apretar més l’encontre, es va posar a sis amb els tirs lliures de Van Rossom i una cistella de Pleiss per a arribar a l'intermedi amb 27-33.

La segona meitat va començar amb un triple de Doornekamp per a posar a tres a l'equip taronja al que va respondre Ali Muhammed amb un altre. Van Rossom va anotar el triple i un 2+1 de Abalde després de rebot ofensiu empatava el partit a 36 amb 18 minuts per jugar. I una cistella en transició de Abalde culminava la remuntada i posava per damunt a l'equip taronja abans d'un 2+1 de Thompson. Quatre punts seguits de Dubljevic, amb triple inclòs, i un triple de Doornekamp posaven el 45-39, la qual cosa portava a Obradovic a parar el partit al pas per l'equador del tercer acte. Una suspensió de Doornekamp elevava a huit la renda local fins que Sloukas va trencar el parcial en 9-0. Thompson i Sloukas van retallar el desavantatge turc i Vidorreta va parar el partit quan Datome va posar el 48-47 a dos minuts del final del tercer quart. Melli després de rebot ofensiu va posar a dalt als seus i Pleiss va contestar anotant a taula en l'altre costat, encara que un mat de Duverioglu ho deixava en 50-51 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Van Rossom tornava a empatar el partit després de la cistella de Guduric, encara que Datome va ficar el triple i Duverioglu estiraven l'avantatge visitant i un triple de Guduric va portar a Vidorreta a parar el partit amb 53-61. Fenerbahçe Dogus va seguir pujant el seu avantatge i malgrat que Abalde va tallar el parcial amb una safata, el triple de Sloukas va posar el 55-66 a cinc minuts del final. Will Thomas va anotar a anella passada i Guduric va fer el mateix en l'altre costat. I amb l'equip taronja tractant d'agarrar-se a la desesperada al partit, l'equip turc va atacar amb paciència i Mahmutoglu va matar definitivament el partit amb cinc punts seguits. Els arreones d'orgull del capità Rafa Martínez i Tibor Pleiss no servien massa davant un Fenerbahçe que no alçava el peu de l'accelerador per a acabar guanyant per 67-80.