Gran victòria i segons per a acabar la primera volta de la Lliga Endesa (88-72)

21/01/2018

Valencia Basket acaba la primera volta de la Liga Endesa en la segona posició després de la seua 12ª victòria en arribar a la meitat de temporada (88-72) davant un Montakit Fuenlabrada que va lluitar dur en el partit per a tornar després d'un bon primer quart taronja però que no va poder sobreposar-se a la millora defensiva de l'equip local en el tercer període. El capità Rafa Martínez, amb 18 punts i 4/6 en triples, va ser el més destacat en un partit en el qual Joan Sastre va tornar a jugar després d'un mes i mig fora per la seua lesió de canell.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. El capità i Doornekamp van anotar des de la mitjana distancia les primeres cistelles del partit, a les quals va replicar Cruz amb un triple. Un mat i una cistella a cèrcol passat de Will Thomas, unit a una pilota baixada per Pleiss van donar una xicoteta renda a l'equip taronja (10-3 min.4) i malgrat la cistella de Sekulic, Valencia Basket seguia trobant als grans prop del cèrcol, amb quatre punts seguits de Pleiss per al 14-5 abans que Hlinason entrara en partit per ell. Popovic va anotar el triple i Rafa Martínez li va contestar amb un altre des de la cantonada. I després d'una bona defensa, Will va trobar a Hlinason per al mat de l'islandès que posava per primera vegada la desena d'avantatge (19-8 min.6). Un triple de Doornekamp va trobar la resposta d'un 2+1 de Olaseni, encara que Green i San Emeterio van posar catorze a dalt a l'equip taronja. Olaseni i Hlinason van intercanviar cistelles abans d'un triple de Eyenga que deixava el marcador en 27-16 al final del primer quart.

Eyenga va seguir trobant el cèrcol amb dues cistelles seguides i Smits en transició acostaven a cinc a l'equip madrileny abans d'un triple de Van Rossom al que va contestar Eyenga. I un 2+1 de Olaseni posava el 30-28 abans que de nou Van Rossom s'anara cap al cèrcol per a anotar. Doornekamp va aprofitar la seua superioritat en el pal baix per a anotar a la mitja volta i una tècnica a la banqueta madrilenya va acabar amb una jugada de tres tirs lliures per al 37-28 al pas per la meitat del segon quart. Pleiss des del tir lliure va posar de nou la desena d'avantatge en el moment en el qual Joan Sastre tornava a jugar un mes i mig després de la lesió davant Olympiakos. Eyenga i Cruz amb un triple van tornar a apretar el partit posant a cinc als madrilenys, i malgrat els dos tirs lliures de Abalde, Sekulic va anotar després de rebot d'atac. Rafa Martínez va ficar el triple, però dues cistelles de Smits i Cruz van portar a Vidorreta a parar el partit amb 43-39. El capi va anotar dos tirs lliures i Popovic va fer el propi en l'altre costat, Abalde va atacar l’anella amb força, però Sekulic va encistellar baix el cèrcol. Un palmeig que va acabar dins del cèrcol de Hlinason deixava el marcador en 49-43 en arribar a l'intermedi.

La segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Sekulic i un triple de Fernando San Emeterio al que va respondre Eyenga amb un altre des de la cantonada. Rafa Martínez va clavar un altre triple i després d'una bona defensa de Pleiss, una antiesportiva de Sekulic sobre San Emeterio li va donar un tir lliure per al 56-48. Popovic es va fabricar la cistella, però després d'una bona circulació de pilota, la pilota li va arribar a Rafa per a un nou triple, i després de la cistella de Eyenga, San Emeterio va donar un passet arrere per al triple que recuperava la desena d'avantatge i després d'una altra bona defensa de Pleiss, Van Rossom en transició portava al Che García a parar el partit (64-52 min.25). Montakit Fuenlabrada va seguir aplicant-se dur en la defensa i anotava després de rebot ofensiu de la mà de Smits, però una tècnica a Pako Cruz va acabar amb una jugada de tres punts que mantenia la renda local. L'equip taronja va aguantar des de la defensa la seua falta d'encert en les següents accions fins a un 2+1 de Green per a posar quinze a dalt a l'equip taronja. Dos tirs lliures de Abalde ho deixaven en 72-55 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb imprecisions en els dos costats fins que O’Leary va anotar la primera cistella del quart consumits ja tres minuts i Green va clavar el triple en l'altre costat. L'escorta nord-americà de l'equip taronja va posar per primera vegada la vintena d'avantatge (77-57) amb una acció individual però Popovic va desgreixar el canell per a anotar el triple. Green seguia assumint el pes ofensiu de l'equip taronja finalitzant les accions col·lectives o anotant el triple llunyà per a posar el +22 a menys de cinc minuts del final. Vidorreta va començar a rotar donant minuts perquè Joan Sastre fóra recuperant sensacions i Hlinason seguira acumulant experiència en l'elit, la qual cosa van aprofitar Smits per a reduir el desavantatge visitant malgrat els esforços de Will Thomas en els dos cèrcols. San Emeterio des del tir lliure donava un xicotet estirón final per a deixar el marcador final en 88-72.