Valencia Basket coneixerà demà al seu rival en la Copa del Rei Gran Canària 2018

22/01/2018

Valencia Basket coneixerà demà al seu rival en els quarts de final de la Copa del Rei Gran Canària 2018 (que es disputarà entre el 15 i el 18 de febrer a Las Palmas) després del sorteig de emparellaments que tindrà lloc el dimarts 23 de gener a les 11:30h (12:30 hora peninsular) en el Centre Cultural Cicca de Las Palmas. El sorteig serà emès en directe per Movistar Deportes 1 i també a través del canal oficial de l'ACB en YouTube i en la seua pàgina oficial de Facebook.

 

El quadre taronja estarà situat en el primer bombo del sorteig, el dels caps de sèrie (condició que compartix amb Real Madrid, FC Barcelona Lassa i Montakit Fuenlabrada), per la qual cosa el seu rival serà un dels quatre equips que han quedat enquadrats en el segon bombo: Unicaja, Baskonia, Iberostar Tenerife i l'amfitrió Herbalife Gran Canaria. Valencia Basket estarà representat en este sorteig pel seu director esportiu, Chechu Mulero.

 

En el sorteig es decidiran les quatre eliminatòries de quarts de final, així com els encreuaments de semifinals. El sorteig serà pur, sense restriccions, però amb la condició que les dues eliminatòries que vagen pel costat del quadre en el qual estiga el Real Madrid (benefici obtingut en ser el primer classificat al final de la primera volta) es disputaran el dijous 15 de febrer.

 

Horaris de la Copa del Rei Gran Canària 2018

En el matí de hui s'han donat a conèixer els horaris per al torneig, que són els següents:

 

Quarts de final

 

Dijous 15/02/2018

19:00 (18:00 horari insular)

21:30 (20:30 horari insular)

 

Divendres 16/02/2018

19:00 (18:00 horari insular)

21:30 (20:30 horari insular)

 

Semifinals

 

Dissabte 17/02/2018

19:00 (18:00 horari insular)

21:30 (20:30 horari insular)

 

Final

 

Domingo 18/02/2018

18:30 (17:30 horari insular)

 

Precedents davant els possibles rivals

Mirant a la història taronja en la Copa del Rei, el sorteig de demà pot aparellar al Valencia Basket contra un dels seus rivals més freqüents en este torneig (Baskonia), el seu rival de quarts en les últimes dues edicions (Herbalife Gran Canaria), un clàssic en la Copa taronja que fa més d'una dècada que no es produix (Unicaja) o enfrontar-se per primera vegada a eixe equip en el torneig del KO (Iberostar Tenerife).

 

Valencia Basket es va trobar amb Unicaja en quatre ocasions en la Copa del Rei entre l'any 2000 i el 2006, les dues primeres vegades en quarts de final i les dos següents en semifinals. Els precedents estan equilibrats, amb dues victòries per a cada equip. Si la bola que s'aparella amb la de l'equip taronja és la de Baskonia, serà la sisena vegada que s'enfronten en la Copa del Rei. La primera va ser en els quarts de final de la primera Copa taronja, la que va guanyar fa 20 anys. L'última en els quarts del torneig de 2014. Eixos dos enfrontaments van acabar amb triomf valencià, amb tres triomfs de Vitòria (incloent la final de 2006) en el mig.

 

L'amfitrió Herbalife Gran Canaria s'ha creuat en el camí coper del Valencia Basket en quatre ocasions, sent el seu rival en els quarts de final de les últimes dues edicions del torneig. A Santiago la victòria va ser per als grocs i a Vitòria, el triomf s’ho va portar el taronja. Com vullga que Valencia Basket es va imposar als canaris en els quarts de 2003 i en les semifinals de 2013, el balanç és favorable a l'equip taronja per 3-1. En el cas que siga la bola de Iberostar Tenerife la que s'aparelle amb la nostra, serà la primera vegada que estos dos equips es troben en la Copa del Rei. D'esta forma, l'equip aurinegre es convertiria en el 12º rival diferent del Valencia Basket en este torneig.

 

Dinàmica del sorteig

L'esdeveniment serà presentat pel periodista Daniel Calero i comptarà amb representants de les institucions i patrocinadors que fan possible la celebració de la Copa del Rei en Gran Canària: Ángel Víctor Torres, Conseller General d'Esports del Cabildo de Gran Canària, Juan Flores, Director Territorial a Canàries de Telefónica Espanya, Isabel Casal, Directora d'Àrea de Negoci de CaixaBank en Gran Canària Centre, i Gerard Freixa, Director de la Copa del Rei. També estaran representats els huit equips participants en este torneig. A més, l'artista Soraya intervindrà com a mà innocent i interpretarà ‘Qué bonito’, la cançó oficial de la Copa del Rei Gran Canària 2018.


TAGS: