Victòria entre l'èpica i la preocupació per Van Rossom (85-83)

26/01/2018

València Basket aconseguix la sèptima victòria en la Turkish Airlines Euroleague en un partit en què va haver de sobreposar-se a l'encert triplista de Khimki i a la dolorosa lesió de Sam Van Rossom, que en una mala caiguda ha hagut de ser traslladat a l'hospital en llitera.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. Un triple del capi va inaugurar el marcador encara que Anderson li va replicar amb un altre. El tercer triple, obra de Will Thomas, va trobar la resposta d'un altre llunyà de Shved. Un palmeig de Pleiss va ser la primera cistella de dos del partit, encara que Jenkins des de la cantonada va ficar un triple per a posar per damunt als russos. Dos tirs lliures de Rafa i una cistella en transició de Will Thomas van posar tres a dalt a l'equip taronja, i encara que Anderson va anotar baix l’anella, un alley-oop amb addicional baixat per Pleiss, dos tirs lliures de Rafa Martínez i un altre de San Emeterio col·locaven el 18-11 en el marcador al pas pel minut set. Anderson va anotar el triple des de la cantonada i Shved altre més després del tap de Hlinason per a posar a un als seus, i encara que l'islandès va palmejar dins el tir de San Emeterio, Shved amb el tercer triple seguit del Khimki Moscow Region empatava el partit i Gill li donava la volta en baixar una pilota penjada a un minut del final (20-22). Erick Green va anotar el triple en l'altre costat i Gill va destrossar l’anella amb el mat per a arribar al final del primer quart amb 23-24.

Honeycutt amb un mat i Abalde amb un triple van igualar el partit i Van Rossom amb una acció individual va tornar a posar per damunt a l'equip taronja. I encara que Honeycutt amb un triple donava la volta al marcador, un triple de Sastre només tornar a l'Eurolliga col·locava el 31-29. Pleiss des del tir lliure i Thomas amb una anella passada en acció personal mantenien per damunt a l'equip taronja fins a cinc punts seguits de Honeycutt li donaven la volta i Van Rossom en transició tornava a canviar el liderat del partit (37-36 min.17). Una cistella en transició de Rafa trobava la resposta d'un triple de Zubkov, però Van Rossom va clavar el triple en l'altre costat, Honeycutt es va fabricar la cistella i Hlinason la va convertir baix el cèrcol per al 44-41. Shved va ficar un des de la línia, Hlinason altre i Thomas un altre més, perquè una pilota penjada anotada a taula per Gill manara el partit a l'intermedi amb 46-44.

Una pilota penjada baixada per Pleiss començava la segona meitat, encara que dues cistelles seguides d'Anderson igualaven de nou el partit. Van Rossom tornava a connectar amb Pleiss baix l’anella i en la segona ocasió, Gill es va fer mal en caure del tap. El pivot alemany de Valencia Basket va anotar des de la mitja distància però Shved treia faltes personals i anava a la línia per a mantenir el partit apretat. I Malcolm Thomas ho empatava a 52 al pas per la meitat del tercer quart. Un triple de San Emeterio després de rebot ofensiu i després de la bona defensa taronja, Sam Van Rossom va haver d'abandonar el partit en llitera i ser traslladat a l'hospital després d'una dura falta en la penetració. Rafa no va anotar els lliures i Markovic va anotar el triple en l'altre costat per a empatar de nou el partit. San Emeterio va convertir la safata en una acció individual, i dues cistelles des de la mitja distància de Doornekamp i Green equilibraven dos triples de Shved. Encara que el triple de Monia només trobava una cistella baix l’anella de Hlinason per a deixar-ho 63-64 amb deu minuts per jugar.

Un 3+1 de Green tornava a posar per davant a l'equip taronja, i malgrat l'encert exterior de Shved, un triple de Abalde col·locava el 70-69 a huit minuts del final. El gallec, convertit en l'únic “base” de l'equip, es va tirar l'equip a l'esquena en atac i va anotar des de la mitja distància, i encara que Gill va anotar a taula, Doornekamp va ficar el triple i Pleiss des de la mitja distància per al 77-71 a cinc i mig per al final. Todorovic des del tir lliure i Jenkins amb un 2+0 acostaven a dos als russos. Però Sastre es va inventar l'acció individual per a anotar pel carril central, i després de la bona defensa, San Emeterio va creuar el camp per a anotar el 81-75. Un triple de Honeycutt ficava el partit amb renda taronja de tres en entrar en els últims tres minuts. Markovic va posar als russos a un després d'un robatori, Green va anotar des de la mitja distància i després de robar la pilota, Abalde en transició posava el 85-80 amb 90 segons per jugar. Khimki va fallar el triple, Valencia Basket va assegurar el rebot i San Emeterio va anotar la bombeta, però fora de temps. Markovic va anotar la safata per a acostar a tres als russos, els àrbitres no van apreciar res sobre la penetració de San Emeterio i Thomas va evitar el llançament de Shved manant-ho a la línia amb 2,8 segons per a acabar i 85-82. Va anotar el primer, va llançar a fallar el segon i Pleiss va tancar el rebot per a certificar la setena victòria en la Turkish Airlines Euroleague per 85-83.