Un somni per a Elisa – One Team VI, Setmana IV

30/01/2018

La quarta jornada d'entrenaments del sext projecte d'One Team amb València Basket va servir per a conéixer la història d'Elisa, una jove del barri de la Font de Sant Lluïu a la que la confiança del Projecte Santa Marta li ha permés localitza i afrontar un son, el d'estudiar per a ser estaticen. Esta és la seua història.

 

Dins del Projecte Santa Marta, Idaira Sánchez és la seua educadora, "Elisa és una xiqueta que porta 6 anys amb nosaltres i l'evolució es veu, era una xiqueta complicada, amb problemes d'actitud i un context difícil". Idaira sap que el treball amb Elisa no va ser senzill, "ens va costar molt connectar amb ella, és el que li sol passar en els seus entorns, que és difícil que connecte, però una vegada connectem, l'evolució ha sigut molt bona, molt ràpida i molt positiva, queda molt per treballar, però va molt bé".

 

Elisa ho valora i ho aprecia, la seua ètnia gitana mai va ser una barrera per a ser tractada com una més dins del projecte, "sempre estan, per al bo i per al pitjor, i sempre em donen consells quan estic malament". Però Elisa ho té clar, "el projecte Santa Marta m'ha servit per a vore realment el que vull ser de major, esteticien". Conclusions en un context complicat, "les xiquetes del meu barri no estudien, es van deixar l'institut. Jo em vull traure la meua carrera i després més avant ja em casaré. El dia de demà té el teu treball, ta casa, els teus fills, el teu cotxe i el teu marit, i ja no has d'estar en la butaca esperant que el marit porte els diners, jo també treball". És hora de posar-se mà a l'obra.

 

Deu sessions, un objectiu

Recolzat per la labor de l'Obra Social "La Caixa", este projecte "One Team VI" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins mitjan de març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Projecte Santa Marta

Santa Marta és un Projecte d'Intervenció Socioeducativa amb menors en risc d'exclusió social i les seues famílies, en el barri de la Font de Sant Lluís de València, que es desenrotlla en el marc de treball en xarxa del Programa de Família i Infància de Cáritas Diocesana de València. Este projecte és un intent de facilitar la integració d'uns menors i les seues famílies que, procedents d'un medi social desfavorit, viuen diferents situacions d'exclusió, les quals estan motivant un procés d'inadaptació social. I va donant passos cap a un projecte d'impuls del propi barri i un espai d'atenció i companyia per a facilitar la promoció social dels participants en esta iniciativa.


TAGS: