Victoria davant el Real Betis i festa completa en la Fonteta (103-67)

04/02/2018

Valencia Basket va sumar la seua huitena victòria consecutiva com a local en la Liga Endesa en imposar-se al Real Betis Energia Plus (103-67) en un tancament perfecte per a una vesprada en la que la Fonteta es va omplir de nostàlgia per a commemorar el 20º aniversari del títol de la Copa del Rei. L'equip taronja (hui vestit de blanc en record als herois del 98) va ser per davant en tot moment i va agafar un avantatge que fregava la trentena de punts en el segon quart, renda que va pujar fins als 42 en l'inici del tercer acte i que Valencia Basket va saber administrar per a vèncer sense carregar de minuts a una rotació que hui només comptava amb huit jugadors professionals. Erick Green amb 19 punts i San Emeterio amb 17 van ser els més destacats en el costat taronja.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. Un triple de l’aler canadenc va ser la primera cistella del partit, la qual cosa unit a dos tirs lliures de Thomas va posar una renda de 5-0 que Kelly va reduir amb quatre tirs lliures. Dos triples seguits de Thomas i Doornekamp i una safata després de robatori de l'ala-pivot taronja feien estèrils els punts de Kelly, únic sustent verd-i-blanc en l'inici (13-6 min.6). Un tir des de la mitja distància de Pleiss i un nou triple, en este cas del capità Rafa Martínez, portaven a Quintana a parar el partit amb 18-6 a tres i mig del final del primer quart. Mentre Kelly seguia a lo seu i Nelson amb un triple era el primer jugador verd-i-blanc diferent a anotar, Pleiss defensava la renda fins que un triple de Schlib acostava a sis als bètics. El pivot alemany va anotar dues cistelles seguides per a retornar la desena d'avantatge i arribar al final del primer acte amb 24-14.

Un triple de San Emeterio va obrir el segon acte i després d'una cistella de Schlib, Hlinason es va penjar de l’anella per al 29-16. Dos triples seguits de San Emeterio i Green col·locaven els quinze d'avantatge malgrat els punts de Uriz i Nelson per al costat verd-i-blanc. Doornekamp en una acció individual va pujar la renda fins a un 37-20 i malgrat la cistella de Uriz, quatre punts seguits de Green ho deixaven en 41-22 al pas per l'equador del segon quart. Dos triples de Doornekamp i San Emeterio van elevar la renda i el tercer seguit, obra de Sastre suposava doblar en el marcador a l'equip sevillà (50-24 min.18). Dos tirs lliures de Rafa i només entrar, un tap i rebot amb falta rebuda i tir lliure convertit de Puerto pujaven el parcial fins a un 12-0 que posava un màxim avantatge de 29 punts que l'equip verd-i-blanc va poder maquillar un poc. Però una antiesportiva sobre Sastre que va acabar en una jugada de quatre punts col·locava el 57-28 en arribar a l'intermedi.

Un triple de San Emeterio va ser la primera cistella de la segona meitat encara que Schlib va replicar amb un 2+1. Cinc punts seguits del capi, dos tirs lliures de San Emeterio, un altre triple de Rafa i un més de Abalde van suposar un parcial de 13-0 que van elevar l'avantatge local fins al 73-31 al pas pel minut 24. Encara que el Real Betis va encadenar un parell de cistelles i Zagorac va anotar un triple, San Emeterio i Green van aconseguir sengles 2+1 per a no baixar el ritme ofensiu i que el marcador arribara a ser de 79-38. Anosike va trobar diverses accions seguides baix l’anella postejant a Hlinason, però Erick Green va seguir anotant en carrera o des del tir lliure per a mantindre la renda, encara que una estirada de Zagorac va deixar un marcador de 85-50 amb deu minuts per jugar.

Erick Green finalitzava les accions col·lectives per a no deixar de ficar carbó en la caldera taronja, encara que Zagorac i Anosike aprofitaven els seus avantatges per a maquillar un poc el marcador en els primers cinc minuts de l'últim quart. Amb Puerto i Hlinason en la pista augmentant la seua experiència, l'islandès es va haver d'anar al banc en cometre la seua cinquena personal amb cinc minuts per jugar. Franch va baixar el desavantatge verd-i-blanc de la trentena amb una cistella des de la mitja distància davant un Valencia Basket que no trobava l’anella en el tir exterior però sí en un mat en transició de Sastre o un coast to coast de Abalde per a posar el 93-60. Luis Ferrando va entrar en la pista amb un poc menys de tres minuts i Álex Vera va fer el seu debut amb el primer equip taronja amb dos minuts per a la botzina final. El pivot va aconseguir un 2+1 per a posar la centena en el marcador i Ferrando va clavar un triple en els segons finals en un partit que va acabar amb un resultat de 103-67.