Valencia Basket, eliminat de la Copa del Rei (72-79)

15/02/2018

Valencia Basket cau eliminat en Quarts de la Copa del Rei després de ser derrotat 72-79 en un partit que es va decidir en l'últim minut de joc. Per part del quadre taronja, Tibor Pleiss va ser el jugador més valorat (24 pts) i Erick Green el màxim anotador amb 14 punts.

En el primer quart, Txus Vidorreta va apostar pel quintet habitual amb Abalde de base, Rafa Martínez i Aaron Doornekamp a les ales i Will Thomas i Tibor Pleiss en el pivot. Seria l'alemany el primer en marcar diferències en un duel espectacular amb l'ex taronja Tobey a una banda i altra de la pista. Un triple de Aaron Doornekamp manava el primer quart al 21-20 per als taronja.

En el segon període, els visitants van començar millor amb els punts de Abromaitis i Ponitka, però els taronja van tirar d'ofici i de la bona tasca de Doornekamp i Will Thomas, a més dels 13 punts de Pleiss per arribar igualats a 36 al descans.

Després del pas per vestuaris, Vasileiadis colpejava des de la línia de 6,75 per donar el primer avantatge al conjunt de Tenerife. Dubljevic responia baix l'anella davant una forta defensa. Trobava l'espai per deixar-la contra el vidre Rodrigo San Miguel, i tot seguit, Dubljevic tornava a trobar l'anella. San Emeterio aprofitava els tirs lliures que se li concedien després de la falta antiesportiva de Abromaitis (41-43). Després del triple de Will Thomas arribava la reacció dels de Fotis Katsikaris, anotant dos triples mitjançant Abromaitis i Vasileiadis, i Ponitka al contraatac després de furtar-la. El parcial de 0-7 obligava a Txus Vidorreta a detindre el partit arribant a l'equador del quart (44-51). La reacció taronja arribava amb dos triples consecutius de Green per apretar l'encontre (52-53). L'intercanvi de cops entre Vázquez i Green donava un lleuger avantatge als de Tenerife per a tancar el quart amb el 55-59.

San Emeterio inaugurava l'últim assalt amb una cistella marca de la casa del santanderí. Vázquez, entonat en estos minuts, anotava els dos tirs lliures. Després d'uns atacs amb desencerts en els dos equips White donava un avantatge de 6 punts per Iberostar a falta de 7 minuts per al final. Green assumia la responsabilitat anotadora i Vázquez responia de nou amb un alley oop (59-65). El mateix Vázquez provocava la falta en atac de San Emeterio. Un altre alley oop finalitzat per Tobey donava el màxim avantatge fins al moment a Iberostar Tenerife, 8 punts (59-67). Abalde retallava distàncies amb una bona finalització a cistella i Allen responia a falta de menys de poc més de 3 minuts. Amb Valencia Basket ja en bonus, Rodrigo San Miguel no fallava des de la línia de tirs lliures (63-71). A falta de 2 minuts per al desenllaç, el partit passava a jugar-se des de la línia de tirs lliures. Dubljevic anotava els 2 i Ponitka un d'ells (65-72). Una nova pèrdua permetia a Ponitka anotar un nou tir lliure després de la falta d'Erick Green. El mateix Green anotava els 3 tirs lliures que li concedien després de la falta de Tobey en el tir del californià. Valencia Basket no li perdia la cara al partit i es col·locava a només 3 punts a falta de 47 segons per jugar (70-73). Els de Katsikaris erraven el tir esgotant la possessió però Abromaitis agafava el rebot per seguidament anotar els 2 tirs lliures. Txus Vidorreta ho parava a falta de 24 segons (70-74). Erick Green perdia la possessió després de la treta de banda i en la següent possessió Abromaitis anotava de nou des de la línia de tirs lliures (70-77). Amb el partit decidit, Abalde maquillava el marcador amb una última entrada a cistella (72-79).