Tornada a casa amb una bona victòria en la Turkish Airlines Euroleague (86-70)

01/03/2018

València Basket aconseguix la victòria en la volta a casa davant de Brose Bamberg en un partit que es va decidir en la segona part. La tripleta Sant Emeterio, Abalde, Will va liderar l'ofensiva taronja per a la novena victòria en la Turkish Airlines Euroleague.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El capi va anotar des de la mitjana distancia la primera cistella de l’encontre, la qual cosa unida a un encert de Abalde, un triple de San Emeterio i un tir lliure de Will Thomas va suposar un parcial d'eixida de 8-0 que va tallar Rubit baix l’anella. Una acció individual de Abalde i un triple de Dubljevic van portar a Kantzouris a parar el partit amb 13-2 després de tres minuts i mig. Un nou triple de Dubljevic va posar els catorze d'avantatge abans d'un triple de Wright, però Rafa Martínez ho va retornar i Dubljevic va anotar des de la mitja distància per al 21-5 al pas per la meitat del primer acte. Encara que Rubit tractava de despertar als seus, San Emeterio i Sergi García trobaven l’anella i Hlinason es feia gran en la pintura per a posar una màxima de +19 abans d'arribar amb 28-11 al final del primer quart després del mat després de rebot ofensiu de Will Thomas.

Hackett i Hickman van liderar la reacció alemanya en l'inici del segon acte i encara que Doornekamp va encistellar trepitjant la línia, va faltar encert en les següents accions i un 2+1 de Hickman va posar el 30-21 en el marcador al pas pel minut 14, la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit. Abalde va trencar el parcial en contra amb un encert en suspensió, però els tirs lliures de Musli i una safata de Zisis van acostar a cinc al Brose Bamberg. Un triple després d'una jugada complicada de Fernando San Emeterio va tallar un nou parcial alemany per a posar el 35-27. Zisis i Musli van encadenar dues cistelles però San Emeterio es va inventar una cistella de fantasia per a aguantar al Valencia Basket sis per damunt en el lluminós. Zisis va seguir fent mal amb les seues accions individuals i Musli traient personals per a anar a la línia del tir lliure per a acostar a tres al Brose Bamberg i arribar al descans amb 37-34.

Musli va posar a un al conjunt alemany en la primera acció de la segona meitat però una bona defensa va impedir al Brose posar-se a dalt i Green des del tir lliure va donar un poc d'aire al Valencia Basket fins que un triple de Wright va empatar el partit a 39. Un 2+1 de Rubit li va donar la volta al marcador però Dubljevic va empatar ràpid amb un triple i San Emeterio, que exercia de base en estos minuts, va ficar un altre per al 45-42. Ho va tornar a equilibrar el partit amb un triple, però Joan Sastre va allargar el festival des de darrere de la línia i Green des del tir lliure posava el 50-45 al pas pel minut 25. Dubljevic es va anar a la banqueta amb tres personals i Vidorreta va optar amb jugar amb dos xicotets en la rotació interior. Thomas es va estrenar de fals “cinc” anotant dues cistelles seguides baix l’anella a passada de Sastre per al 54-46, encara que Hackett va tallar el parcial amb una acció individual. Rafa Martínez va culminar un bon moviment de pilota amb un triple i després d'encadenar dues bones defenses, Will Thomas atacant el cèrcol portava a Kantzouris a parar el partit a dos minuts del final del tercer quart amb 59-48. Una cistella amb addicional de Doornekamp va acabar amb una jugada de quatre punts després de tècnica xiulada al canadenc que era la seua quarta personal i va portar a Latavious Williams a eixir al parquet per primera vegada en la temporada. Wright va tornar a la línia del tir lliure per a encadenar sis punts que acostaven una altra vegada al Brose Bamberg abans que un tir de Abalde deixara el marcador en 60-54 amb deu minuts per jugar.

Un mat després de rebot ofensiu va ser la primera cistella de Tay Williams com taronja als quals van seguir dos triples seguits de Abalde i Doornekamp per a recuperar els catorze d'avantatge (68-54) amb huit minuts per jugar. Hackett va trencar el parcial i Doornekamp va ser eliminat per personals, la qual cosa va tornar a reunir en pista a Thomas i Williams. Un triple de Abalde després d'un excel·lent cross-over obligava a Brose Bamberg a parar el partdo amb 71-56 i set minuts per a la botzina final. Hackett s'obstinava agarrar al partit als seus i Musli tornava a trobar el cèrcol amb facilitat però els tirs lliures de Abalde i un triple de San Emeterio després d'una perfecta transició del col·lectiu defensaven la renda taronja mentre seguien caent els minuts. Un ganxo de Will Thomas i una anella passada de Rafa Martínez després d'una extraordinària passada de Dubljevic va posar el +20 per a l'equip taronja (80-60 min.36). Rubit li va tirar orgull, però Dubljevic i Abalde gaudien en la pista i van clavar dos triples seguits per a mantindre l'avantatge taronja entrant en la recta final. En els últims compassos, nous minuts perquè Latavious Williams seguisca agafant ritme de competició i marcador final de 86-70, per a encadenar quatre victòries seguides a casa per primera vegada en la història del Club en l'Eurolliga.