Pas de gegant en la lluita per la segona plaça (61-64)

03/03/2018

València Basket va saber patir en el Pavelló Europa per a imposar el seu físic i intensitat en els últims segons i aconseguir una victòria importantíssima davant d'un competitiu Laboratorios Ynsadiet Leganés.

 

No va començar malament el partit per a les de Rubén Burgos, amb una Ana Pocek dominant davall la cistella donant les primeres diferències a les taronja. L'aparició de Kiara Kudron, no obstant això, tornava la igualtat en els primers instants. València Basket es mantenia per damunt en el marcador després del primer parcial, gràcies a una gran acció de Cotano.

 

En el segon parcial va canviar la dinàmica. Els rebots de Kudron i els triples de Sotoca i Espín van liderar la reacció local. Kjartansdottir també va aparéixer, i l'equip taronja no va trobar solució ofensiva. Ho van intentar des del triple, però no va acompanyar l'encert i un últim llançament exterior de la jugadora finlandesa donava un avantatge a les locals de 6 punts al descans.

 

L'aparició de Ramona Macedo va dibuixar un partit diferent en la represa. La brasilera, es va multiplicar tant en defensa com en atac i va anotar per a tornar la igualtat al marcador. Va continuar patint València Basket no obstant això per a defendre a Kudron, especialment entonada. Però Maria Bettencourt, amb un triple i dos grans jugades en atac, va propiciar que tot es decidira en un últim quart d'infart (52- 52).

 

L'últim parcial començava mal per als interessos de les taronja. 5 punts consecutius de les de casa complicaven el partit, però la reacció de nou no va poder ser millor. Meiya Tirera igualava l’enfronament i l'àmplia rotació valenciana s'anava imposant davant del cansament de les madrilenyes. Un triplàs de Maria Bettencourt donava un avantatge de 3 punts a què ja no va poder reposar-se Leganés. Ho va intentar novament Kudron però la victòria no se li escapava a un València Basket que va saber patir per a fer un pas importantíssim per la segona plaça. Average igualat i distància considerable en la classificació per a un equip que seguix llançat.


TAGS: