Sense opcions en Las Palmas (87-78)

04/03/2018

Valencia Basket es va vore superat amb claredat en la pista de l'Herbalife Gran Canaria (87-78) per un rival que va imposar la seua eficàcia prop de la cistella per a aconseguir una renda que va arribar a ser de 24 punts en el tercer quart. L'encert en el triple (15/25 des de més allà de l'arc) va permetre a l'equip taronja acostar-se a onze amb sis minuts per jugar, però l'aparició dels pivots de l'equip groc va resoldre el partit del costat local. La volta després de la seua operació en el turmell de Guillem Vives i el debut en Liga Endesa de Latavious Williams, que va estar dotze minuts en pista, van ser les úniques notes positives de l'encontre.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos tirs lliures del pivot montenegrÍ van ser la primera anotació taronja, encara que el Herbalife Gran Canària va castigar les pèrdues i les dificultats per a anotar de l'equip visitant per a aconseguir un avantatge que va pujar fins al 9-2 fins a un triple del capità Rafa Martínez. Radicevic va seguir trobant l’anella amb dues safates seguides, la segona amb addicional, la qual cosa unida a un ganxo de Balvin va posar el 16-5, la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit. Un triple de Sastre va trencar el parcial en contra però Seeley també va anotar des de fora. Latavious Williams va debutar amb el Valencia Basket en la Liga Endesa i Vidorreta li va donar la volta sencera al seu quintet, però les pèrdues fruit de la bona defensa groga van posar un màxim desavantatge de 15 punts que Williams va retallar des del tir lliure. Sastre va anotar el seu segon triple però Báez anotava fàcil per a deixar el marcador en 25-13 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un alley-oop baixat per Latavious Williams i malgrat la cistella de Pasecniks, un triple de Green va baixar el desavantatge de la desena i un 3+1 del propi Green posava el 27-22 després de sol dos minuts de segon quart. Guillem Vives va tornar després de la seua operació en el turmell i encara que l'equip valencià va tindre opció de retallar més, Mekel va castigar una pèrdua amb una safata i Pasecniks va palmejar per a posar una altra vegada nou a dalt als seus, encara que la primera cistella de Vives després de la lesió ho retallava a un 31-24. L'equip taronja va tancar el seu cèrcol en les següents accions però no va saber trobar-lo en l’altre costat fins a un tir de mitja distància de Will Thomas, que buscava el seu avantatge jugant al cinc davant Balvin, que li replicava amb un alley-oop en l'altre costat. Un 2+0 de Radicevic va tornar a disparar l'avantatge local als onze punts, encara que Abalde amb dos tirs lliures i una cistella en acció individual ho baixava fins al 37-30. Una cistella de Will Thomas després de rebot ofensiu i dos tirs lliures de Abalde es van trobar amb una cistella de Fischer i un triple de Radicevic per a arribar al descans amb 42-34.

La segona meitat va començar amb Valencia Basket amb problemes per a anotar, la qual cosa va portar a l'equip local a pujar el seu avantatge fins als tretze punts fins al triple de Guillem Vives, que va trobar la rèplica d'un altre triple de Rabaseda. Un 2+1 i un mat després de robatori del propi Rabaseda posaven el 55-37 i portaven a Vidorreta a parar el partit. Un triple de Dubljevic va tallar el parcial, però Balvin i un triple d'Aguilar van posar els vint d'avantatge per a l'equip groc. I malgrat que Dubljevic va assumir el protagonisme ofensiu i Sant Emeterio va ficar un triple però dues cistelles de Pasecniks i cinc punts seguits de Seeley van augmentar la renda local fins a un 69-45. Hlinason va entrar en el partit amb un 2+0 i San Emeterio i un triple de Rafa Martínez retallaven per a arribar amb 71-52 amb deu minuts per jugar.

Will Thomas va començar l'últim acte anotant baix l’anella i amb una cistella de Rafa Martínez i un triple de Sergi García després d'un robatori del capi, l'equip taronja es va posar a 14 amb huit minuts per jugar. I malgrat la cistella de Mekel, un altre triple de Rafa Martínez va posar el 75-62. Báez va anotar només un tir lliure i el quart triple del capità va acostar a l'equip taronja a onze (76-65 min.34). Balvin va aconseguir un 2+1 i Báez un tir lliure per a frenar la reacció visitant, la qual cosa unit a un 2+0 de Pasecniks va tornar a col·locar 17 a dalt a quatre minuts i mig del final. Els dos triples seguits de Doornekamp i Green i una safata en transició de Will Thomas posaven el 84-73 amb dos minuts i mig per al final i encara que Pasecniks va traure faltes per a anar a la línia, un triple de Doornekamp baixava la desena de desavantatge encara que una cistella de Seeley sobre la botzina de possessió li donava la punta quasi definitiva al partit, que després de la cistella de Green deixava el marcador final en 87-78.