Tornada a la Liga Endesa amb victòria solvent en la Fonteta (87-67)

11/03/2018

Valencia Basket va sumar la seua novena victòria consecutiva en la Fonteta en Liga Endesa després d'imposar-se amb claredat al RETAbet Bilbao Basket (87-67) en un encontre en el que es va posar per davant amb un parcial de 16-0 en la primera meitat i que va acabar de trencar amb un altre ampli parcial entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim. Fernando San Emeterio (18 punts i 28 de valoració abans de retirar-se del partit per molèsties físiques) va liderar a un equip on Green (14), Dubljevic (13) i Will Thomas (13) van destacar en la parcel·la ofensiva.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos triples del pivot montenegrí van obrir el marcador encara que Gladness i un triple de Todorovic van deixar la renda taronja en un punt després dels primers quatre minuts. Tabu i Hervelle li van donar la volta al marcador i malgrat el triple de Rafa Martínez, Hammink ho deixava en empat a onze al pas per la meitat del primer quart. Set punts seguits de San Emeterio responien a l'encert exterior de Todorovic (18-14 min.8) i Will Thomas des del tir lliure i Green des de la mitja distància van allargar el parcial taronja per a deixar el marcador en 22-14 al final del primer quart.

Una altra cistella de Green i un triple de Thomas van ampliar el parcial a un 16-0 fins a un ganxo de Bentil, però un altre triple de Will Thomas posava una màxima de catorze punts (30-16 min.13). El Thomas bilbaí, Devin, va assumir el protagonisme ofensiu dels seus i el RETAbet Bilbao Basket es va posar a sis després d'un triple de Todorovic i un mat després de robatori de Bentil. Abalde va trencar la ratxa visitant amb una safata després d'acció individual i un ganxo de Dubljevic i un triple de San Emeterio tornaven a posar la desena d'avantatge tot i l’intensitat de Devin Thomas en el cèrcol taronja per a aconseguir segones opcions per als homes de negre. Després del temps mort de Mrsic, l'equip taronja va provocar un tir complicat al caient de la possessió i un altre triple de San Emeterio posava el 40-27 a dos i mig per al descans. Tabu va voler donar-li ritme a l'ofensiva basca, i o bé assistint als interiors o amb accions individuals o des del tir lliure, deixava el marcador en 41-32 en arribar a l'intermedi.

Un mat i un palmeig de Pleiss van defensar la renda taronja i un coast to coast de San Emeterio i cinc punts seguits de Abalde la van elevar a nova màxima de 16 punts (52-36) després dels primers tres minuts de la segona meitat. Tabu era l'únic del seu equip que veia l’anella amb facilitat i va tractar d'agarrar als bilbains a l’encontre, però dos triples de Doornekamp i San Emeterio (el de l’aler càntabre just abans d'haver de retirar-se als vestuaris per lesió) mantenien l'avantatge fins que una cistella de Green i un ganxo de Pleiss posaven la vintena per primera vegada (62-42 min.28). Un 2+1 de Dubjlevic i un triple de Green van contrarestar els punts bilbains. I l'escorta nord-americà va traure la falta en transició i va anotar els dos tirs d'una falta de Tabu per a deixar el marcador en 70-49 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Will Thomas i un nou triple de Green van portar a Mrsic a parar el partit amb després de només 38 segons d'últim quart amb un marcador de 76-49. Els interiors de l'equip bilbaí van traure un poc d'orgull per a anotar des de la mitja distància, però Sastre i Dubljevic seguien trobant l’anella per a no permetre que la renda local baixara i la defensa del col·lectiu no permetia anotar al rival, esgotant la possessió o provocant tirs complicats als homes de negre. Joan Sastre es feia gran en els dos costats i Latavious Williams va tornar a la pista per a seguir agafant ritme de competició davant un dels seus anteriors equips a Espanya. Una fallada en el subministrament del corrent elèctric del pavelló va provocar l'anècdota de la vesprada i una xicoteta aturada en el joc en ser necessari canviar la canastra en la qual atacava l'equip local a 3:08 del final. L'equip bilbaí va tornar menys fred d'aqueixa parada i va maquillar un poc el marcador en les següents possessions perquè el partit acabara amb un resultat de 87-67.